Detail info
Close

Anatol - Arthur Schnitzler

Národní divadlo Brno
Anatol - Arthur Schnitzler

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Je žena hádanka?

Anatol je mladý, okouzlující, lehkomyslný a trochu melancholický muž, který má velkou zálibu v seznamování se se ženami. Jeho dobývání nelze nepodlehnout, ale je to výlučně on, kdo si vybírá partnerky a řídí své milostné vztahy? Není jeho sebevědomí a nezávislost pouhý sebeklam, stejně jako pestré album milenek, ze kterého si vybírá každý týden jinou? Bystrým pozorovatelem Anatolových komplikovaných vztahů je pragmatický přítel Max, který dokáže veškeré jednání komentovat s nebývale ironickým nadhledem.

Anatol (1893) je prvotinou rakouského lékaře, prozaika a dramatika Arthura Schnitzlera (1862–1931), která kritizuje morálku vídeňské společnosti na přelomu století. V sedmi konverzačních epizodách se Schnitzler pozastavuje nad milostnými dobrodružstvími titulního hrdiny se ženami odlišného půvabu, stáří, charakteru a společenského postavení, které spojuje jediné – pozvolná emancipační proměna. S vtipem se pak soustředí na Anatola, jakožto zástupce mužského pohlaví, které je rozčarováno a zaskočeno tím, že jsou ženy „najednou“ v jednání ráznější a sebevědomější. Humoristické dramatické miniatury bude režírovat Peter Gábor, který téma konfrontace žen a mužů akcentoval již v komedii Mirandolína.

Premiéra: 21. dubna 2023 v divadle Reduta

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Doporučené

Top