Detail info
Close

Zlatý drak - Roland Schimmelpfennig

Národní divadlo Brno
Zlatý drak - Roland Schimmelpfennig

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Divoké historky z jednoho asijského bistra.

Nejmenované evropské město na počátku 21. století a pětice kuchařů, kteří musí rychle připravit chutný pokrm pro strávníky čínsko‑vietnamsko‑thajského podniku Zlatý drak. Prostor, kde není místo pro budování mezilidských vztahů, protože je na zaměstnance vyvíjen nepřetržitý tlak, a na strávníky doléhá obyčejná potřeba dosyta se najíst. Jste‑li pak cizincem, který vaří v kuchyni bez pracovního povolení, je vaše situace bezvýchodná. Příběh mladého Číňana, kterého bolí zub a nesmí jít k lékaři, což má fatální následky, je jednou z mnoha černých historek o lidech, kteří pracují v asijském bistru Zlatý drak nebo ho navštěvují.

Německý dramatik Roland Schimmelpfennig (*1967) napsal důmyslně propletenou hru, ve které pět herců ztvárňuje desítku postav, ženy navíc hrají muže, mladí staré a naopak. Jeden příběh je často vyprávěn z několika perspektiv a má odlišné pointy. Zlatý drak (2009) je jedním z nejúspěšnějších titulů renomovaného dramatika, který skrze pravděpodobné situace a poetické metafory komentuje realitu současného bytí, jež je zvláště bezútěšná pro jedince na okraji společnosti. V nově revidovaném překladu Petra Štědroně bude působivou divadelní jízdu inscenovat Martin Glaser.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Doporučené

Top