Detail info
Close

Alcina - Georg Friedrich Händel

Národní divadlo Brno
Alcina - Georg Friedrich Händel

Datum: 18. prosince 2024 - 12. ledna 2025
Místo: Janáčkovo divadlo
Adresa: Rooseveltova 31/7, Brno-Město

Vstupenky

středa
18
pros. 2024
18:00
Alcina - Georg Friedrich Händel
sobota
21
pros. 2024
17:00
Alcina - Georg Friedrich Händel
neděle
12
led. 2025
17:00
Alcina - Georg Friedrich Händel

Informace o akci

Mocná kouzelnice Alcina vytvořila na ostrově velkolepý palác v pře­krásné krajině, kam láká milence do sítí své moci. Jedním z nich je i saracénský rytíř Ruggiero, který podlehne jejím kouzlům a zapomene na svou snoubenku Bradamante. Ta se ho však nehodlá vzdát a v pře­vleku se vydává Ruggiera zachránit.

Největším kouzlem Händelovy opery je však jeho hudba a Alcina v sobě skrývá jedny z nejkrásnější hudebních čísel napsaných pro lidský hlas, protože málokterý autor dokázal projevit ve svých dílech tak výjimečnou melodickou invenci, schopnost dramatického cítění, a především hluboké porozumění pro to, co se skrývá v hlubinách lidských duší. Po úspěšném nastudování Purcellova Dido a Aeneas se do brněnské opery vrátil dirigent Václav Luks a tentokrát si vzal s sebou celý orchestr Collegium 1704, který dnes patří k nejlepším ansámblů na poli historicky poučené interpretace. Diváci se tak mohou těšit nejen na skvělé pěvecké výkony, ale i na hudbu v provedení na barokní nástroje. Partnerem inscenace je nejen Colle­gium 1704, ale i francouzská divadla v Caen a Versailles.

Alcina byla Divadelními novinami zvolena INSCENACÍ ROKU 2022.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps

Doporučené

Top