Detail info
Close

IVAN HLAS TRIO + ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA

IVAN HLAS TRIO + ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

V neděli 23.4.2023 vystoupí v SemilasseIVAN HLAS TRIO a ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA. V průběhu večera proběhne křest audioknihy TAMTAMY ČASU, kterou pokřtí Chantal Poullain, Eva Vrbková a Miloš Štědroň.

IVAN HLAS TRIO
Ivan Hlas – skladatel, textař, zpěvák a kytarista se narodil 10.května 1954 v Praze na Vinohradech ale ve čtyřech letech se přistěhoval na pražskou Hanspaulku. Je vyučený knihkupec, po sedmileté praxi vystřídal řadu různých zaměstnání. Do roku 1971 působil jako písničkář kde už uplatňuje výhradně vlastní tvorbu.
Ivan Hlas spolupracuje s řadou hudebníků a interpretů naší populární hudby. Od roku 2006 hraje převážně v komorní sestavě „Ivan Hlas Trio“ (Norbi Kovács – ak. kytara, Jaroslav Olin Nejezchleba – violoncello, Ivan Hlas – ak.kytara ).
Ivan Hlas – kytara, zpěv
Jaroslav „Olin“ Nejezchleba – violoncello – (*1960) Narodil se v Kyjově. Cellista, baskytarista, příležitostný hráč na mandolu a další strunné nástroje. Po absolvování brněnské konzervatoře působil a působí ve skupinách Marsyas, Etc…, ČDG (Vladimír Mišík), Blues Session, Njorek.
Norbi Kovács – kytara, zpěv – (*1968) Narodil se v Šale na Slovensku. Po prvních muzikantských zkušenostech se v roce 1992 odstěhoval do Prahy. Prošel mnoha kapelami jako Stará cesta, Red Wine, Plazma, spolupracoval s řadou interpretů, zejména s písničkářkou Radůzou. Věnoval se i pedagogické činnosti. Je členem skupiny Lokomotiva a hostuje u kapely PH 5.5. Věnuje se i hudbě filmové a scénické.

===
ROBERT KŘESŤAN A DRUHÁ TRÁVA
Skupinu Druhá tráva založili v roce 1991 Robert Křesťan a Luboš Malina po svém odchodu od Poutníků. Druhou trávu charakterizují dva výrazné znaky - autorská a interpretační výjimečnost zpěváka, textaře a překladatele Roberta Křesťana a mimořádná instrumentální zdatnost ostatních členů skupiny.
Kapela Druhá tráva byla hned od svého vzniku řazena mezi špičku na folk & country scéně nejen v České či Slovenské republice. Přestože bývá často označována jako bluegrassová, už od počátku existence mixuje více stylů. Bluegrass odkazuje spíše na předchozí angažmá několika členů skupiny u brněnských Poutníků.

Druhá tráva dosud vydala 19 alb v Čechách i USA a je několikanásobným držitelem ocenění APH Anděl v kategorii Folk a Country. V roce 2021 kapela Druhá tráva získala Anděla za album Díl první. A Robert Křesťan vstoupil do Síně slávy! Na podzim 2022 vydala skupina své nejnovější album nazvané Díl druhý. Zatímco na „jedničce“ převažovaly převzaté skladby, dvojka je postavená na autorských věcech. I v tomto případě skupina v čele s frontmanem Robertem Křesťanem přizvala producenta Eddieho Stevense, známého především spolupracemi s britskými tanečními kapelami. Jeho experimentální přístup posunul svébytný akustický zvuk Druhé trávy do jiných kontextů. V Birdland Studios na úpatí slovenských Súľovských vrchů se nebál do aranží zapojit klávesové nástroje, syntezátory, netradiční studiové efekty nebo kapelu posunout až za hranici její komfortní zóny.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top