Česká filharmonie zahraje nejslavnější melodie z broadwayských muzikálů


Česká filharmonie zahraje nejslavnější melodie z broadwayských muzikálů
mistrovská díla zazpívají hvězdy z New Yorku

 

Česká filharmonie pod vedením amerického dirigenta Keitha Lockharta uvede v únoru 2016 čtyři mimořádné koncerty Best Of Broadway. Ve sportovních halách v Praze, Brně, Ostravě a Bratislavě ve výpravné podívané zazní nejslavnější muzikálové melodie světových autorů. Skladby oceněné mnoha cenami zazpívají špičkoví sólisté z broadwayských divadel: Ashley Brown (soprán), Marin Mazzie (mezzosoprán), Jason Danieley (tenor) a Rodney Earl Clarke (bass).

Program tvoří výběr nejznámějších a nejvýznamnějších skladeb světové pokladnice muzikálů – od West Side Story přes Bídníky, Cats, Fantoma opery až po Chicago, Evitu a Mamma Mia!. "Do České republiky přivezeme opravdu to nejlepší ze slavné historie i současnosti Broadwaye", uvedl dirigent Keith Lockhart, jenž od roku 1995 vede proslulý Boston Pops Orchestra. Sérii koncertů, které se již nebudou opakovat, odehraje Česká filharmonie na jevišti doplněném vizuálními efekty a velkoplošnými projekcemi.

Naše nejprestižnější hudební těleso, Česká filharmonie, nabídne muzikálové melodie v interpretaci broadwayských hvězd vůbec poprvé. Repertoár dvouhodinové show představí originální provedení skladeb jako například Maria, The Phantom of The Opera, I Dreamed a Dream, Dancing Queen, Hello, Dolly nebo Don’t Cry for Me, Argentina, které domácí publikum zná důvěrně i z českých divadelních scén.

Vstupenky v cenách od 590 Kč do 1490 Kč jsou v prodeji v sít Ticketportal po celé České a Slovenské republice. Pořadatelem je společnost CRYSTAL SKULL s.r.o.

Seznam koncertů Best Of Broadway:

2. února 2016 Praha, O2 arena
3. únor 2016 Brno, Kajot aréna
4. únor 2016 Ostrava, ČEZ aréna
5. únor 2016 Bratislava, Zimný štadion Ondreja Nepelu

ASHLEY BROWN – soprán
Původní představitelka titulní role broadwayského muzikálu „Mary Poppins“ , za který obdržela prestižní ceny Outer Critics a Drama League. V New Yorku hrála také v jevištní adaptaci Disneyho filmu „The Beauty and The Beast“. Vystupuje s předními orchestry USA i Velké Británie, hostovala například u BBC Orchestra po boku Joshe Grobana. Čtyřikrát zpívala na speciálním cyklu koncertů the New York Pops at Carnegie Hall.
www.ashleybrownonline.com
www.facebook.com/AshleyBrownonline
twitter: AshleyBrown9

MARIN MAZZIE – mezzosoprán
Byla třikrát nominována na cenu Tony a zatím naposledy na Broadwayi úspěšně učinkovala v roce 2014 v muzikálovém zpracování filmu Woodyho Allena Výstřely na Broadwayi. V New Yorku a v Londýně hrála také v představeních Next to Normal, Kiss Me, Kate, Monty Python’s Spamalot, Ragtime, Passion, Man of LaMancha nebo The Vagina Monologues.
Absolvovala koncertní vystoupení v Carnegie Hall, hostovala u New Yorské filharmonie a v Lincoln Centru New York zpívala na poctě Sondheim: The Birthday Concert.
@MarinMazzie @MarinAndJason

JASON DANIELEY – tenor
Momentálně učinkuje v broadwayském muzikálu The Visit podle hry Friedricha Dürrenmatta. Se svou manželkou Marin Mazzie vytvořil ústřední dvojici muzikálu Next to Normal a patří k původnímu broadwayskému obsazení muzikálové komedie The Full Monty.
Je častým hostem koncertů předních symfonických těles, zpíval s New Yorskou filharmonií a s the BBC Pops Orchestra.
www.jasondanieley.com

RODNEY EARL CLARKE – bass
Učinkoval v nové verzi broadwayského muzikálu Leonarda Bernsteina On the Town a režisér Kenneth Branagh jej obsadil do filmové verze Mozartovy opery Kouzelná flétna. V londýnské Royal Albert Hall zpíval na akci The Broadway Sound Prom a u Berlínských filharmoniků debutoval v koncertní verzi opery George Gershwina Porgy & Bess.
rodneyearlclarke.com

Janis Sidovský, mluvčí projektu
725 590 059, janis@sidovsky.cz

Top