Ani rok 2020 se neobejde bez fenoménu jménem André Rieu. Nizozemský houslista zahraje v O2 areně již posedmé!

Nizozemský houslista André Rieu patří ke skutečným „inventářům“ pražské O2 areny, a v tom nejlepším slova smyslu. Král valčíků dokázal největší českou halu vyprodat šest let po sobě. Není proto překvapením, že za českými fanoušky zamíří i posedmé, a to 5. června 2020.

Sedmdesátiletý houslista každý rok vyráží na světové turné se svojí unikátní show a výjimkou nebude ani rok 2020. Rieuho doprovází již přes 30 let jeho vlastní orchestr Johanna Strausse. Toto šedesátičlenné těleso je největším soukromým orchestrem na světě. Hudební hosté z řad špičkových operních pěvců, zábavné historky, široký hudební rejstřík – od muzikálů, přes operní árie až po Rieuho milované valčíky. To jsou koncerty Andrého Rieu.

Diváci se na koncertech Andrého Rieu vždy královsky baví. A netrpělivě vyčkávají na vyzvání hvězdného houslisty, aby se zvedli ze svých sedadel a neváhali protančit koncert v uličkách přímo v hale. I české publikum Rieuho miluje, nejen proto, že jedním z nejoblíbenějších hudebních skladatelů tohoto houslisty je český skladatel Antonín Dvořák. V pražské O2 areně si Krále valčíků za posledních šest let nenechalo ujít přes 80 000 diváků!

„Jsem šťastný, že se opět vrátím do Prahy. Každý rok nás české publikum vítá s otevřeným srdcem, to je něco nádherného pro mne I celý orchestr. Když k tomu ještě připočítám Prahu jako jedno z nejkrásnějších měst na světě, je jasné, proč se sem každý rok tak rád vracím. Praha jednoznačně patří k nejoblíbenějším zastávkám celého turné. Cítíme se tu opravdu jako doma. Vnímám to, že zdejší publikum si během koncertu dosyta užívá humorné, romantické I taneční momenty, které naše show nabízí. A v neposlední řadě jsou to nádherné melodie, které nejsou vázané dobou ani žánrem. Opravdu se na červen příštího roku v Praze těším už teď”, říká André Rieu, který se českému publiku představí 5. června 2020.

André Rieu je nepochybně jedním z nejvíce mezinárodně uznávaných hudebníků současnosti. Na jeho koncerty chodí přibližně 600 000 diváků za rok a v návštěvnosti si tak nezadá s největšími hudebními hvězdami, jako je Bruno Mars, AC/DC nebo Rihanna. Na svém kontě má více než 40 milionů prodaných CD nebo DVD.

Prodej vstupenek začíná 19. června 2019 od 9 hodin v prodejní síti Ticketportal a na webových stránkách www.andrerieu.com.

Držitelé vstupenek Platinum v ceně 4 490 Kč se navíc mohou těšit na CD Andrého Rieu, které obdrží po vstupu do O2 areny v den konání koncertu. Pořadatelem koncertu je společnost Bestsport.

Top