Festival Holešovská Regata 2014

Festival Holešovská Regata 2014

Festival Holešovská Regata 2014 nabídne řadu hudebních hvězd i tematický doprovodný program
Už tradičně budou zahrady zámku v Holešově patřit třetí červnový víkend rodinnému festivalu Holešovská Regata 2014.

>>>VSTUPENKY ZDE<<<

Za uplynulé tři ročníky se festival vypracoval mezi stěžejní události bohatého kulturního života Holešova, o čemž svědčí i to, že i nad letošním ročníkem převzal záštitu starosta města Holešova pan Pavel Svoboda.
Pořadatel festivalu, zlínská Agentura Velryba, představila i nového generálního partnera, kterým se pro letošní i následující dva ročníky Holešovské Regaty stala společnost ENAPO. Spojení to určitě není náhodné, či prvoplánové. Společnost Enapo je také dlouhodobým partnerem zlínského Mezinárodního festivalu filmů pro děti a mládež, a od spojení s Holešovskou Regatou si obě strany slibují nejen ekonomický efekt, ale také společnou snahu a zájem festival dále vylepšovat a zvyšovat jeho standart.

Poprvé v historii bude festival v letošním roce dvoudenní. V pátek 20.června vystoupí fenomenální písničkář Jaromír Nohavica se speciálním koncertem. O Nohavicovi je známo, že na festivalech vystupuje velmi výjimečně. To, že v případě Holešovské Regaty výjimku udělal, potvrzuje snahu pořadatelů o budování prestiže a dobrého jména festivalu. Nohavica přijede i se svým stálým hostem polským akordeonistou Robertem Kusmierskim a diváci určitě mohou očekávat minimálně stejně vřelou atmosféru, jakou někteří pamatují z koncertu před čtyřmi lety, který Nohavica odehrál pro plnou zámeckou zahradu. Podle svých slov se i právě díky vzpomínce na tento koncert rád vrátí „na místo činu“.

Předvečer před Nohavicovým koncertem bude v zámeckých zahradách patřit blues. Kapely Jazzzubs, Staří Psi a duo Radványi-Beňo zpestří divákům čekání na hlavní hvězdu pátečního večera.

Sobotní program pak bude ve znamení nejen celé řady dalších hudebních hvězd, ale také bohatého doprovodného programu pro dospělé i děti.

Sobotním headlinerem programu bude stále populárnější kapela Kryštof, která letos kromě vlastního projektu Kryštof Kempů zahraje v celé republice jen maximálně čtyři výjimečná festivalová vystoupení a Holešovská Regata bude patřit mezi ně. Po letních koncertech ohlásila skupina Kryštof minimálně roční pauzu, což je další důvod proč si ještě před ní vychutnat naživo smršť hitů kapely, která je zářivou stálicí na českém hudebním nebi.

Dalším účinkujícím bude slovenská skupina NO NAME, která vystoupila už na historicky prvním ročníku festivalu. Prvních tisíc návštěvníků sobotního festivalového dne dostane hned u vchodu do areálu zámeckých zahrad dárek, a to DVD NO NAME TOUR LIVE 2006.

Na pódiu se objeví také Jaroslav Uhlíř s kapelou, který zazpívá nejznámější písničky z celé své kariéry. Chybět nebude ani kapela ZADÁCI, kteří svou recesistickou cover tvorbou překvapili při loňském ročníku. Letos se proto na festival opět vrací a vystoupí na hlavním pódiu. Zahrají ale další známé kapely a zpěváci jako například Support Lesbiens, Polemic, Jiří Schmitzer, Znouzectnost. Chybět nebudou ani regionální umělci – Jitka Šuranská, dvojnásobná kandidátka na letošní ceny Anděl, Elko Band a další.

Živo bude nejenom na pódiích, ale také na vodním kanálu. I letos tedy nemůže chybět Mistrovství Holešova (a světa) v přejezdu vodní lávky ani Soutěž netradičních plavidel. Registrace posádek s plavidly již byla zahájena, a pořadatelé už od podzimu registrují velký zájem z řad soutěžících posádek. Dá se tedy očekávat, že maximální kapacita plavebního kanálu, která je stanovena na 25 plavidel, bude letos naplněna.  Plavidla budou kromě nadšenců z řad veřejnosti vyrábět i studenti a učni středních a učňovských škol Zlínského kraje s tradiční podporou společnosti Continental Barum v rámci grantového programu podpory rukodělného školství „Máme rádi ruční práci“.

Dále se budou moci návštěvnici projet na dračích lodích, k dispozici budou i aquazorbingové koule a další vodní atrakce.

Na své si během festivalu přijdou také nejmenší návštěvníci, pro které bude připraven doprovodný program rozčleněný na čtyři tematické části.

Ležení středověkých rytířů na louce v zahradách – pro děti i dospělé budou připraveny ukázky šermířských soubojů, výstavka zbraní, dovednostní soutěže, focení s rytíři a projížďky na koních a ponících.

Kejklířské nádvoří  zámku - vystoupí pouliční divadla, žongléři, chybět nebude žonglérská a kejklířská dílna, kde se děti naučí žonglovat, chodit na chůdách a další „komediantské“ dovednosti.

Prohlídky zámku s živými obrazy z historie Holešova – děti i dospělí budou moci navštívit vnitřní prostory zámku s živými výjevy ze starých pověstí, které se váží k Holešovu a holešovskému zámku. Na svých toulkách potkají Modrou paní a mnoho dalších postav.

Dětská hrací zóna na louce s Klokánkem Ríšou – k dispozici budou dětské atrakce zaměřené na pohyb a hru (skákací hrady, nafukovací atrakce, atletické disciplíny).

Protože bude letos festival poprvé dvoudenní, počítají pořadatelé s rozšířením stanové louky, kde mohou návštěvníci stanovat od pátku až do neděle. I letos bude připraveno hlídané parkoviště kol.

Vzhledem k velkému zájmu o vstupenky apelují pořadatelé na včasný nákup. Kapacita areálu je totiž omezená. V tomto období jsou vstupenky ještě pořád k dostání za zvýhodněné ceny, s blížícím se datem festivalu se budou postupně zvyšovat.

>>>VSTUPENKY ZDE<<<

Veškeré informace o programu, cenách vstupenek a technické organizaci jsou průběžně aktualizovány na webových stránkách festivalu www.holesovskaregata.cz a také na FB stránkách.

Petra Svěráková, PR Manager,
AGENTURA VELRYBA s.r.o.
Kontakt: 777 852 440

Ve Zlíně 12.3.2014

Top