Detail info
Close

Veselé paničky  windsorské - PaS de Theatre

Veselé paničky windsorské - PaS de Theatre

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Nejočekávanější titul programu roku 2009, komedii VESELÉ PANIČKY WINDSORSKÉ, jsme viděli v režii Jiřího Menzela, známého svými filmovými, ale i divadelními projekty. Obsazení vévodí  Bolek Polívka v roli bonvivánského rytíře Jana Falstaffa, důvtipnou paní Pažoutovou hraje Simona Stašová, její spikleneckou přítelkyni, paní Brouzadlovou ztvární Eva Režnarová.

V dalších rolích jsme se mohli těšit na Jaromíra Dulavu, Jaroslava Satoranského, Hynka Čermáka, Michala Novotného, Šárku Vaculíkovou, Jana Cinu, Rudolfa Jelínka, Jana Přeučila a další skvělé herce.

„Komedie mám rád, protože v nich často zajiskří víc pravdy a moudrosti než v tragédiích, které nám obvykle předkládají pravdy dávno známé,“ říká Jiří Menzel o Paničkách windsorských, zábavné hře o ženském důvtipu a hloupé mužské žárlivosti.

Traduje se, že komedii si od Shakespeara objednala sama královna Alžběta, neboť ji v prvním dílu hry Jindřich IV. nadchla postava rytíře Jana Falstaffa. Královna prý chtěla vidět Falstaffa zamilovaného a Shakespeare jí tak spěchal vyhovět, že hru napsal za pouhých čtrnáct dní. Její přání jí však splnil i nesplnil: Jan Falstaff tu lásku používá hlavně jako nástroj, kterým doufá vyřešit svoji „osobní finanční krizi“…

Scénografem je režisérův oblíbený výtvarník Karel Glogr, kostýmy vytvoří Menzelův stálý spolupracovník, známý filmový a divadelní tvůrce Milan Čorba.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top