Detail info
Close

Antonius a Kleopatra - PaS de Theatre

Antonius a Kleopatra - PaS de Theatre

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Uvedení slovenské inscenace v režii Michala Vajdičky provázely už loni výborné recenze – nenechte si ji proto letos ujít! Skutečný příběh z antické historie Shakespeare vylíčil jako oslavu velikosti života, lásky a lidské i tělesné přirozenosti. Proti ni postavil touhu po moci a ubohost politické kariéry.

V roli zamilovaného vojevůdce Antonia uvidíme výtečného slovenského herce Jána Koleníka. Královnu Kleopatru hraje krásná a charismatická slovenská herečka Henrieta Mičkovicová. Jako Caesar exceluje Ľuboš Kostelný (filmy Tři sezóny v pekle, Rebelové). Těšit se můžeme i na Jána Révaie v postavě Agrippy a mužného Enobarba v podání Petra Halberstadta (film Černí baroni a Tobruk). Výraznou roli Kleopatřiny služky Charmian ztvárnila Zuzana Kanócz (film Román pro ženy), jako sluha Alexas je skvělý Csongor Kassai (Musíme si pomáhat).

Do slovenštiny hru převedl Ľubomír Feldek, části v češtině přeložil Martin Hilský. „Řekl bych, že Antonius a Kleopatra jsou tou nejerotičtější hrou, jakou kdy Shakespeare napsal,“ trefně poznamenal Hilský, přestože příběh neobsahuje žádnou erotickou scénu a milenci dokonce nejsou na jevišti nikdy sami.
Funkční scénu z černého plexiskla navrhl Pavol Andraško, hudbu složil Peter Mankovecký. Vzdušné kostýmy vytvořila Jana Hurtigová.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top