Detail info
Close

RANCID (USA)

RANCID (USA)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

RANCID (USA)
23. července 2012
Praha, Lucerna, Velký sál
www.mightysounds.cz/
Festival Mighty Sounds potěší svoje fanoušky  v létě i mimo Tábor: přiveze letos i legendární Rancid na unikátní pražský koncert, který se uskuteční 23. července ve Velkém sále Lucerny. Rancid, kapela naprosto zásadní pro vývoj punk rocku, letos slaví svoje dvacáté narozeniny a vyráží na celosvětové tour. Hned na samém začátku jeho evropské části se zastaví v Praze, aby vůbec poprvé v historii vystoupila před českými fanoušky. Letos se očekává vydání nové desky, poslední album nazvané Let the Dominoes Fall vyšlo v roce 2009.
Kalifornská legenda Rancid vznikla v roce 1991, kdy dva členové Operation Ivy, Tim Armstrong a Matt Freeman, spojili síly s bubeníkem Brettem Reedem. Na začátku se Rancid vezli na vlně velkého návratu punk rocku stejně jako The Offspring nebo Green Day, ale na rozdíl od nich zůstali po celou svou existenci věrní undergroundu. Už jejich druhé album Let´s Go z roku 1994 (v té době už kapelu doplnil i současný kytarista Lars Frederiksen) znamenalo úspěch, ale teprve deska …And Out Come the Wolves, kterou kapela vydala v roce 1995, vystřelila Rancid k neuvěřitelné punkové slávě. Hity jako Time Bomb nebo Ruby Soho dnes patří k naprosté klasice. Rancid později experimentovali i s dalšími hudebními styly, jako roots reggae, hip-hop, ska, rockabilly (zejména na čtvrtém studiovém albu Life Won´t Wait) a až do roku 2004 neúnavně koncertovali. Po roční pauze, která následovala, nastala změna na postu bubeníka, kdy Bretta Reeda nahradil Branden Steineckert, který s Rancid hraje dodnes. Se čtyřmi miliony prodaných desek jsou jednou z absolutně nejúspěšnějších punkových kapel všech dob.
http://rancidrancid.com/  

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture RANCID (USA)
picture RANCID (USA)
Top