Detail info
Close

JOHN MAYALL

JOHN MAYALL

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

John Mayall, který je mnohými považován za krále britského blues, se vrátí s doprovodnou kapelou po loňském společném koncertu s B. B. Kingem na samostatné vystoupení 13. listopadu 2012 do pražského Divadla Archa. Mayall je živoucím důkazem toho, že i v 79 letech se dá hrát blues plné energie, které baví a zajímá diváky. Tento kytarista, zpěvák a hráč na klávesy a foukací harmoniku se stal vzorem a spoluhráčem takových vynikajících hudebníků jako Eric Clapton, Mick Taylor (Rolling Stones), Mick Fleetwood (Fleetwood Mac) a mnoha dalších. 
John Mayall se v Manchesteru aktivněji začal věnovat hudbě, když mu bylo 30 let. Za podpory Alexise Kronera se přestěhoval do Londýna, kde se zprofesionalizoval a začal vystupovat jako John Mayall's Bluesbreakers. S Ericem Claptonem v sestavě, který právě opustil Yardbirds, aby se věnoval blues, vydal album, které se umístilo vysoko na žebříčcích a které jim zajistilo pověst legend. Poté prošla Mayallovou kapelou celá řada skvělých hudebníků - Peter Green, John McVie a Mick Fleetwood (pozdější Fleetwood Mac), Andy Fraser (Free) či Mick Taylor (vstoupil do Rolling Stones). Sám John si získal pověst hledače nových talentů, což potvrzuje Eric Clapton: „John Mayall představoval pro mnoho muzikantů obrovskou školu.“
Za svoji hudební dráhu John Mayall vydal desítky alb (přesně: 56), hrál s dalšími hudebními legendami jako John Lee Hooker, T-Bone Walker, Billy Preston, Billy Gibbons, Gary Moore, Heft Healy, Coco Montoya, Otis Rush nebo Sonny Boy Williamson.

Pořádá punx not dead ve spolupráci s Divadlem Archa.
www.punxnotdead.cz
www.divadloarcha.cz  

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top