Detail info
Close

EFTERKLANG (4AD/ DK)

MEETFACTORY
EFTERKLANG (4AD/ DK)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Dánští indie melancholici Efterklang se vrací do Prahy
Zasnění Efterklang z Dánska se v Praze poprvé představili již v roce 2005 na výjimečném koncertě v Akropoli v rámci jejich vůbec prvního evropského turné. To bylo ještě před vznikem názvu Bohemian Like You a před prvním Sperm Festivalem a od té doby se toho hodně změnilo. Jak u nás, tak v hudbě Efterklang, kteří se 10. března 2011 vrátí. Dějištěm bude tentokrát smíchovská MeetFactory, podpoří je nedávný objev brněnské art scény TEVE a projekce nového filmu z dílny Vincenta Moona a Efterklang „An Island“. Jaro nemůže začít lépe.  Efterklang znamená v dánštině odraz a v jejich hudbě se toho odráží hodně – od severské zadumanosti a podzimní melancholie přes chytré indie písničkářství s jasnými a chytlavými melodiemi až po určitou chorální vznešenost, jež jim dodávají smyčce a dechy, které Efterklang s oblibou ve svých skladbách zapojují. Jejich zatím poslední album Magic Chairs z února 2010, tentokrát vydané pod hlavičkou 4AD představilo zatím nejucelenější a nejvybroušenější podobu jejich organického indie-rock-popu. Efterklang se dostávají k jednodušším a přístupnějším skladbám, neseným zasněným hlasem v melancholicky pomalém tempu. A stále zůstávají především velmi talentovanými a originálními muzikanty, což jistě domácímu publiku na vlastní i cizí uši předvedou na jaře v MeetFactory.
Předskakovat jim bude nedávný objev brněnské hudební scény, indie duo Teve, kteří se svým kytarově zasněným zvukem a melodicky ztřeštěným pozadím plným foukátek a rozpustilých popěvků i synteticky rezonujícího hlasu na vlastních věcech i předělávkách věcí od Fleet Foxes, Devendry Banhart i Depeche Mode budou pro Efterklang docela vhodným entrée.
efterklang.net/
www.myspace.com/efterklang
www.myspace.com/tevemusic  

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top