Detail info
Close

STIMUL festival: NURSE WITH WOUND (UK)

STIMUL festival: NURSE WITH WOUND (UK)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Legenda post-industriální scény a jeden z nejoriginálnějších projektů experimentální elektronické hudby se blíží. Průběžný festival Stimul, který pro vás už šestou sezónu přiváží nejvýznamnější osobnosti alternativní a experimentální hudby, otevírá rok 2010 ve velkém stylu: Experiment is future mainstream!
30. dubna se v Divadle Archa vůbec poprvé v Česku představí vyšinutý projekt zvukového mága Stevena Stapletona Nurse With Wound. Jako předskokan a host kapely vystoupí Aranos, multiinstrumentalista českého původu kořenící svou experimentátorskou všežravost nemalou dávkou bujarosti.
Nurse With Wound (UK)
Začalo to v roce 1979 – trojice kamarádů posedlých sbíráním obskurních elpíček se víceméně náhodou ocitla ve studiu, kde s pomocí kytary, chrastítek a rozpitvaného klavíru dala vzniknout albu, které mělo v názvu slavnou dadaistickou představu o „setkání deštníku a šicího stroje na operačním stole. Od té doby se výtvarník Steven Stapleton s nejrůznějšími spolupracovníky pravidelně zavírá do nahrávacího studia, odkud vypouští do světa podivuhodná alba plná pokrouceného humoru, meziválečně-avantgardního vnímání erotiky, bizarní stavby skladeb a odkazů na jeho oblíbené desky: do studia se tento nehudebník ostatně vydává, kromě jiného, se spoustou desek v podpaží. V bohaté diskografii Nurse With Wound (přes sto alb) se tak vedle sebe vyskytuje společné album s krautrockovými legendami Faust, jejich epigony Stereolab, noise veterány Whitehouse i s hvězdným producentem Jimem O’Rourkem, atd. atd. V Praze Nurse With Wound vystoupí v sestavě Steven Stapleton, Colin Potter, Matt Waldron a Andrew Liles. 
www.brainwashed.com/nww
www.brainwashed.com/aranos
www.stimul-festival.cz
www.divadloarcha.cz  

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

Top