Detail info
Close

THE TIGER LILLIES (UK)

THE TIGER LILLIES (UK)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

THE TIGER LILLIES (UK)
20.září 2009 20.00
Divadlo Archa, Na Poříčí 26, Praha 1 
Veterání britské avantgardy, Tiger Lillies, se vrací na scénu Archy se speciálním programem u příležitosti 20. výročí skupiny. Českému publiku je trio známé však již od 90. let, kdy Martyn Jacques (autor písní, zpěv, piano, akordeon), Adrian Huge (bicí, perkuse, hračky) a Adrian Stout (baskytara, pila, zpěv) hráli v žižkovských lokálech.
Skupina vznikla v roce 1989 v Londýně a za 20 let své existence natočili Tiger Lillies 21 alb. Vedle koncertování po celém světě spolupracovali na řadě projektů – například představení Circa s kanadským tanečním souborem Holy Body Tattoo. Za kultovní muzikál Shockheaded Peter získali prestižní divadelní ocenění Olivier Award. Svérázný hudební projev, který frontman Martyn Jacques nazývá „brechtovských punkovým kabaretem“, se vymyká všem hudebním kategoriím. Skladbám, které nesou stopy pouliční opery, předválečného kabaretu, francouzského šansonu, cikánských písní a odkazů na Jacquese Brela a Bertholda Brechta, dominuje hlas Martyna Jacquese, který se jako samouk vyškolil na zpěváka s kastrátskou technikou hlasu. Temné, drsné a vášnivá písně plné černého humoru a ironie pojednávají o temných stránkách lidské existence. 
www.tigerlillies.com
www.myspace.com/tigerlilliesuk
www.divadloarcha.cz

 

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top