Detail info
Close

Sylvie Krobová & Kateryna Kolcová, jh. E.Kočičková

Sylvie Krobová & Kateryna Kolcová, jh. E.Kočičková

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

REBELUJÍCÍ DÁMY ČESKÉ HUDBY
velký sál Městské knihovny v Praze, Mariánské nám. 1, Praha 1

14.5. 2009 Sylvie Krobová, Kateryna Kolcová
host: Ester Kočičková

Písničkářka Sylvie Krobová je svébytnou a originální interpretkou vlastních písní. Zpívá, hraje na klavír a na akordeon.Vystudovala zpěv na Pražské konzervatoři a následně účinkovala s Kühnovým sborem, souborem Agon, rockovou skupinou Drakar, později se skupinou Štěpána Smetáčka, hostovala v MCH Bandu. Sylvie Krobová je také herečkou, vystupuje například se Studiem Láďa Ladislava Smoljaka, v Divadle Na Zábradlí, s divadlem Bilbo Compagnie či jako host v Divadle Na tahu. Debutovala kritikou vysoce ceněným albem Stín (2006). Koncem roku 2008 vyšla její druhá deska Svět podivínů, kde ji doprovodil Tomáš Alferi, klavírista a hráč na akordeon.
www.sylviekrobova.com
Kateryna Kolcová se narodila v Kyjevě. Žádná z ukrajinských uměleckých škol jí pro její slabozrakost neumožnila studium. Toho dosáhla až po roce 1994 v Praze na Konzervatoři Jana Deyla pro slabozraké a nevidomé (obor zpěv). V Praze se vdala a usadila natrvalo. Kateryna je vynikající zpěvačka a její pěvecký projev má nebývalou vitalitu, vroucnost a naléhavost. Orientuje se na interpretace židovských písní, a to především v jidiš, ale nevyhýbá se ani písním v jazyce ladino (jazyk západoevropských Židů, který vznikl ze španělštiny) a v hebrejštině. Zpívá písně klasické, náboženské i moderní. Vydala 4 CD: Yadyd Nefesh, Blízko je den (židovské obřadní zpěvy), Inspiration Klezmer a Vyznání (písně sefardských a aškenázských Židů).
VJejím hostem na tomto koncertě bude Ester Kočičková, se kterou zazpívají společně několik svých autorských písní.
www.kateryna.wz.cz
http://www.steepforest.cz/kateryna

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top