Detail info
Close

Leonard Cohen

Leonard Cohen

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Kanadský písničkář Leonard Cohen před časem oznámil, že poprvé po 15 letech vyjede v létě na světové turné. Česká republika má tu čest přivítat jednu z největších hudebních legend 27. září, kdy Leonard Cohen vystoupí v Areně HC Sparta Praha. "Pro mnoho lidí bude tohle turné jedinou příležitostí v životě vidět legendu jménem Leonard Cohen," říká Rob Hallett ze společnosti AEG Live, která turné produkuje.
Montrealský rodák, označovaný za kanadského Dylana, začínal jako básník a spisovatel, než ve druhé polovině 60. let přesedlal na hudbu. V roce 1967 vydal své debutové album Songs of Leonard Cohen, které obsahuje i jednu z jeho nejslavnějších písní Suzanne. Jeho dalšími velkými hity se staly skladby Hallelujah, Sisters of Mercy nebo Bird on a Wire. Třiasedmdesátiletý Cohen se po patnácti letech dlouhého mlčení rozhodl opět poctít Starý i Nový kontinent svými nesmrtelnými melodiemi naživo. Cohenovi na šňůře vypomáhá pěkně početná parta ostřílených muzikantů: Roscoe Beck (basa a vokály), Neil Larsen (klávesy, akordeon, žestě), Bob Metzger (kytara, steel kytara a vokály), Javier Mas (akustická kytara, loutnové a strunné nástroje), Christine Wu (housle, viola, vcello), Rafael Gayol (bicí a perkuse) a Dino Soldo (klávesy, saxofon, dechové nástroje, zpěv). To, že se Cohen rozhodl navštívit Evropu, je o to zajímavější, že ve Spojených státech zatím není ohlášen jediný koncert. Umělec rovněž zveřejnil, že se průběžně věnuje natáčení nové studiové desky, jež by měla vyjít ještě do konce letošního roku na labelu Columbia. Dočkáme se tak nástupce zatím posledního alba Dear Heather z roku 2004.  Koncert Leonarda Cohena v Praze pořádá 10:15 Entertainment ve spolupráci s AEG Live.
Oficiální stránky Leonarda Cohena: www.leonardcohen.com Informace na www.1015.cz

Vstupenky pro vozíčkáře je možné získat pouze na centrále Ticketportálu
Politickýh vězňů 15, Praha

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top