Detail info
Close

RED SNAPPER / UK

RED SNAPPER / UK

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

RED SNAPPER SE VRACÍ PO SEDMI LETECH DO PRAHY S NOVOU DESKOU

Žánrově široce rozkročený kvartet je oceňován především pro průkopnické spojování živých nástrojů a elektroniky. Novinka Hyena (Lo Recordings / 2014) je inspirovaná soundtrackem kultovního senegalského road movie Touki Bouki ze 70. let, který byl nedávno zrestaurovaný samotným Martinem Scorsesem. Red Snapper jezdili s filmem po Evropě více jak rok a doprovázeli naživo jeho promítání.
Na konci dlouhého turné kapela nahrála pestré energické album. Odkaz 70. let se na desce skvěle prolíná s jejich futuristickým pohledem na hudbu.
Při poslechu slyšíte vlivy Milese Davise, oldschoolové kvákadlo na kytaře, afro-beatové rytmy, ale i přes inspiraci hudbou minulého století z nahrávky čiší progresivní a inovativní přístup Red Snapper. Velkou změnou ve zvuku kapely je více klávesových nástrojů ve výsledném mixu, takže se deska může pyšnit mnoha silnými melodiemi. Je to nadčasové, Afrikou ovlivněné album, v jehož zvuku se spojuje minulost s budoucností.
Red Snapper vydali v 90. letech čtyři úspěšná alba u Warp Records/EMI Music, objeli svět, hráli společně s The Prodigy, Björk, Massive Attack, Fugees a mnoha dalšími. Spolupracovali se spoustou vokalistů a remixovali Garbage, David Holmes nebo Lamb. Složili hudbu pro několik filmů a reklamy.
Aktuální album Hyena zaznamenalo velice pozitivní ohlasy v médiích. Red Snapper se naposledy představili v Praze na podzim roku 2008 na festivalu Electronic Beats. Přijďte si užít jejich energický crossover funku, hiphopu, jazzu a affrobeatu. Právě teď jsou v mimořádné formě!

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture RED SNAPPER / UK
picture RED SNAPPER / UK
Top