Detail info
Close

SERGEI POLUNIN - RASPUTIN

SERGEI POLUNIN - RASPUTIN

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Světová baletní superstar Sergei Polunin přiveze na zámek v Kroměříži představení Rasputin

Byl zázračným dítětem a nejmladším prvním tanečníkem Královského baletu v Londýně. Ale také „bad boyem", Jamesem Deanem baletu, který baletní svět skandálně na čas opustil. Pak ale následoval jeho triumfální návrat! Dnes účinkuje v hollywoodských filmech i v reklamách nejluxusnějších módních značek a jeho baletní představení se vyprodávají během pár minut!

Sergei Polunin – jeden z nejtalentovanějších umělců své generace přiveze do Kroměříže své taneční drama Rasputin. Představení budete moci vidět v zámecké zahradě, pod širým nebem, dne 22. 7. 2023.

Choreografka Yuka Oishi vytvořila taneční drama Rasputin speciálně pro Sergeie Polunina, pro londýnské divadlo Paladium a přiznává, že postavu „šíleného mnicha“ obklopuje spousta fám a legend. Oishi se v představení zabývá stránkami Rasputinovy osobnosti „kněze a zvířete“.
Oishi říká: „Nakonec to byl jen člověk. Věřím, že měl své pověstné léčitelské schopnosti, a chápu, proč se s ním carevna Alexandra spojila, aby se vypořádala s hemofilií svého syna. Chtěla jsem ukázat, proč se celá situace vyvinula tak, jak se vyvinula. Přečetla jsem všechny knihy na toto téma, ale každá vyprávěla jiný příběh s protichůdnými verzemi pravdy. Nakonec jsem vytvořila choreografii, jak jsem příběh viděla já, a snažila jsem se porozumět pocitům každé z postav a vykreslit je v jasných obrazech. Chtěla jsem ukázat temnou bestiální stránku Rasputina, ale také světlo, které v něm existovalo.”

obsazení:
Grigori Rasputin: SERGEI POLUNIN

Choreografie: YUKA OISHI
Hudba: KIRILL RICHTER
Scénagrafie: OTTO BUBENÍČEK
Kostýmy: ULYANA SERGEENKO
Ligt design: KONSTANTIN BINKIN

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top