Detail info
Close

DINOSAUR JR. / USA

DINOSAUR JR. / USA

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

J, Lou a Murph. Jasně – Dinosaur Jr.! Která další kapela měla tak zásadní vliv na formování, vývoj a podobu nezávislého kytarového rocku? OK, tak třeba ještě Sonic Youth nebo Mudhoney... a dál? Kdepak, Dinosaur Jr. jsou i v roce 2016 ceněný originál. Žádná dávná fosilie, ale stále živá kapela, která má před sebou vydání čtvrtého alba od návratu v původní sestavě v roce 2005. Ještě před tím se ale představí už potřetí v Praze, konkrétně 8. června v Lucerna Music Baru; předkapelou bude slezské trio Laundered Syrup.
Začátky kapely sahají do roku 1984, kdy se dali dohromady kytarista a zpěvák J. Mascis, baskytarista Lou Barlow a bubeník Murph. Všichni tři obdivovali syrovost dřevního hardcore, ale zároveň milovali chytlavé melodie. Zvuk, kterým Dinosaur Jr. v následujících letech změnili tvář kytarové hudby, vycházel přesně z těchto protipólů: kapela produkovala hlavně na koncertech nemilosrdný sonický atak, do kterého ale J. Mascis vplétal nádherné melodické linky kytary a – pokud měl zrovna dobrý den – i zpěvu. Právě Mascisův hlas byl ovšem často zdrojem posměchu: jeho skřehotavý nářek, který někdy přechází do znuděného mumlání. Dinosaur Jr. ale postupem časy všechny své nevýhody obrátili v trumfy. První tři alba kapely s neodolatelnou směsí melancholie i agrese patří k pilířům post-punkové scény.
Překvapivý reunion v roce 2005 nastartoval kapelu k báječné desce Beyond, na níž všechny poznávací znaky Dinosaur Jr. pracují v dokonalé harmonii. Většina skladeb má dokonalý hitový potenciál, rozumnou délku kytarových sól a přesně vyvážený mix smutku a euforie. Dinosaur Jr. jsou, zdá se, spokojenější než kdy jindy a báječné desky Farm (2009) a I Bet On Sky (2012) jsou toho důkazem, stejně jako energické koncerty, na kterých se klasický repertoár kapely skvěle doplňuje s novými skladbami.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture DINOSAUR JR. / USA
Top