Detail info
Close

TOF15: Zahajovací koncert: Geistliche Chormusic

TOF15: Zahajovací koncert: Geistliche Chormusic

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Třebíčský operní festival
18. - 27.9.2015

Heinrich Schütz se narodil v Köstritzu a jeho výjimečné hudební nadání objevil Moritz von Hassen-Kassel. Zpíval jako chlapec v pěveckém sboru, ale vydal se studovat právo do Marburgu, později však odešel do Benátek, kde studoval hudbu u Giovanni Gabrieliho. Následovně krátce působil jako varhaník v Kasselu a v roce 1615 se přestěhoval do Drážďan, kde získal místo dvorního skladatele u Saského dvora. V dílech Heinricha Schütze se spojuje vliv jeho dvou učitelů, Gabrieliho a Monteverdiho, v jeho hudbě je cítit extrémní citlivost pro zvuk a význam textu.
V roce 1648, tedy v roce vydání sbírky 29 motet Geisliche Chormusik byl Henrich Schütz již 35 let ředitelem hudby drážďanského dvora. Většina z těch let byla zastíněna hrůzami třicetileté války.
První díl sbírky se sestává z 12 motet pětihlasých, druhý díl pak obsahuje 12 motet šestihlasých a 5 sedmihlasých. V rozsáhlé předmluvě Schütz jasně vyhraňuje kompoziční i interpretační styl.
Textově dílo čerpá převážně za Starého zákona, ale objevují se také Lutheránské a novozákonní texty.

Vystupuje Czech Ensemble Baroque Choir pod vedením Terezy Válkové.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture TOF15: Zahajovací koncert: Geistliche Chormusic
Top