Detail info
Close

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN (DE)

EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN (DE)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Do Prahy míří kultovní Einstürzende Neubauten!

Na pozvání festivalu a institutu Prague Music Performance míří do Prahy po čtyřech letech legendy industriálního rocku Einstürzende Neubauten. V rámci evropského turné představí novou desku LAMENT, která vyjde v druhé polovině října. Koncert se bude konat v sobotu 15.11. od 18.00 v Retro Music Hall. Pořadatelé upozorňují, že kapacita sálu je omezena.
Skupina Einstürzende Neubauten (Hroutící se novostavby) vznikla koncem roku 1979 v tehdejším Západním Berlíně. Do povědomí posluchačů se dostala v první polovině 80. let společnými koncerty s Nickem Cavem. Debutové album Kollaps je naprostou industriálně-rockovou klasikou. V roce 1984 zasáhli i do alternativních žebříčků s kompilací 80 – 83 Strategien gegen Architektur, vydanou na prestižním nezávislém labelu Mute.
Za dlouhých 27 let existence si kapela získala mnoho skalních příznivců po celém světě. Hudba Einstürzende Neubauten se stává přístupnější i posluchačům, nespecializovaným na čistě syrový industriální zvuk. Důkazem je umístění alba Fünf auf der nach oben offenen Richterskala (1987) na nezávislých žebříčcích i komerční a umělecký úspěch alb Tabula Rasa (1993), Ende Neu (1996), Silence Is Sexy (2000), Perpetuum Mobile (2004) nebo Alless Wieder Offen (2007). 
Čechy Einstürzende Neubauten poprvé navštívili už v září roku 1987, koncert byl však rozehnán komunistickou policií a kapela vyhoštěna. Druhý pokus ocenilo pražské Výstaviště v červnu 1991. Od té doby v nepravidelných cyklech zahrnují Prahu do svých koncertních turné. Naposledy své příznivce uchvátili v listopadu 2010 ve vyprodané Arše na koncertě v rámci oslav 30 let od svého založení.

www.pmpif.org
www.neubauten.org

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN (DE)
picture EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN (DE)
picture EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN (DE)
picture EINSTÜRZENDE NEUBAUTEN (DE)
Top