Detail info
Close

THURSTON MOORE BAND

THURSTON MOORE BAND

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Zakladatel Sonic Youth Thurston Moore v Praze představí novou sólovou desku

Na pozvání Prague Music Performance přijíždí do Prahy zakladatel Sonic Youth Thurston Moore za doprovodu skupiny, ktterou tvoří Steve Shelley (ex-Sonic Youth), Deb Googe (My Bloody Valentine) a James Sedwards.

Sonic Youth nadchli celou jednu generaci rockerů a obrátili její pozornost k hodnotě experimentování. Jejich album Daydream Nation zařadila knihovna Kongresu USA do Národního archívu historických nahrávek (National Recording Registry).
Thurston Moore experimentuje stále, od volné improvizace přes vlastní akustické skladby až po výboje do oblasti černošského a bělošského metalu a tzv. noise disruption. Spolupracuje s mnoha významnými umělci (Yoko Ono, Merce Cunningham, Cecil Taylor, Rhys Chatham, Lydia Lunch, John Zorn, Takehisa Kosugi a Glenn Branca). Moore od světa čistě hudebního odbíhá i do světa literatury (píše básně a publikuje) a také učí v Coloradu na Naropa University v Boulderu.
Jeho nová deska The Best Day, která vyjde v zaří, odráží pozitivní přístup ke světu a radikální lásce. Jednotlivé písníčky oscilují od téměř oslavného hymnu na popírání autority a občanský aktivizmus a la Crazy Horse v úvodní skladbě až po závěrečnou kontemplaci ve skladbě Rosetta na téma objevování nových světů, pojmenované podle evropské kosmické sondy zkoumající vesmírné galaxie a komety.
The Best Day představuje v uměleckém životě Thurstona Moora novou a radostnou kapitolu a je zároveň příslibem tvůrčího vrcholu pro každého, kdo se zajímá o jeho přínos avantgardní hudbě a psaní. Je stejně silnou výpovědí jako všechno, co Moore vytvořil ve své kariéře po rozpadu Sonic Youth – vyzrálá a přitom mladistvě svěží.
Jako předkapela vystoupí pražští Please The Trees.

www.pmpif.org

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture THURSTON MOORE BAND
picture THURSTON MOORE BAND
picture THURSTON MOORE BAND
Top