Detail info
Close

Bylo nás pět

Bylo nás pět

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

„…a tak jsme šli, a bylo nás pět – já, Bejval Antonín, Éda Kemlink, Zilvar z chudobince a Čeněk Jirsák, který dělal, že jde sám, ale přitom šel s námi…“ Vyprávění Péti Bajzy o jednom krátkém úseku klukovského života, o přísném tatínkovi hokynáři, starostlivé mamince, o partě kluků, „co spolu mluvíme,“ o rvačkách s těmi, se kterými nemluvíme, o zásadních událostech, jako je příjezd cirkusu nebo ilegální návštěva zakázaného filmu v místním biografu či láska k cukrářovic Evičce, zkrátka o věcech malých i velkých, patří k nejoblíbenějším humoristickým knihám české provenience. Malí i velcí čtenáři v ní nacházejí situace, které se z generace na generaci opakují a které důvěrně známe z vlastního dětství. Zároveň je to kniha, která dýchá starosvětskou atmosférou, zastřenou jemnou nostalgií a krásou, evokující v nás touhu alespoň na chvíli vkročit do dávné harmonie a jít kousek cesty s Petrem Bajzou a jeho kamarády.
Režisér a dramatik Arnošt Goldflam nám tuto možnost otevírá ve svérázné divadelní adaptaci slavné Poláčkovy knihy, jíž je velkým znalcem a milovníkem. Svou verzi, provázenou celou řadou dobových melodií, zrežíruje pro Divadlo ABC.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top