Detail info
Close

BETLÉM aneb PŘEVELIKÉ KLANĚNÍ NAROZENÉMU JEZULÁTKU

BETLÉM aneb PŘEVELIKÉ KLANĚNÍ NAROZENÉMU JEZULÁTKU

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

J.A. Pitínský: BETLÉM aneb PŘEVELIKÉ KLANĚNÍ SOTVA NAROZENÉMU JEZULÁTKU
Inscenace Divadla Husa na provázku v režii V. Morávka 

„V pravdě Boží syn se zjevil – a je mír: ticho v polích. Pevné je, co bylo vratké – a kdo měl tu být jen krátce – bude tu dýl. Svezla se hvězda z nebeských výšin, hvězda se svezla – zatřpytila. Alelujá!“ (J.A.Pitínský - Betlém)

Předvánoční komedie o narození Ježíše Krista. Živý Betlém s Marií, Josefem, Herodem, pastýři, anděly i čerty. Souboj dobra a zla, lásky a nenávisti. Dva tisíce let staré poselství v křehkých verších J.A.Pitínského. 

Sejdeme se nejprve na Hradčanském náměstí, před hlavní branou k Pražskému hradu - tam, kde stojí Tomáš Garryk Masaryk a hradní stráž se dívá přísně a nebezpečně - až kolem půjde Josef s Marií, oslík zachvívat se bude chladem, Marie předtuchou, napadne je - vysrat se na to střežení prezidenta, přiběhnout k oné křehké ženě, zahřát ji - ale netroufnou si - kancléř by je seřval. A tak budou jen stát a stát, dívat se - ti dva nešťastní a slabí - marně budou se dobývati do tepla a zoufalí z toho budou a prohrají málem vše... Pak se nicméně objeví Anděl a zastane se - následkem toho přesuneme se pak všichni do baráčku České obce baráčnické na Malé straně - a tam uprostřed sena a a slámy a o stěnu ledabyle opřených pluhů stane se zázrak - slibujeme. Psáno jest v svatý Bibli, psáno jest v svatým Písmu. Tím líp.

začátek: 16:00 a 19:00 (Hradčanské náměstí u sochy TGM)
délka představení : 100 min

P.S.: Po představení, kdo chce, může zpívat. Ať zpívaj i ti, co mají huby drátěný, co mají oči plakavý, ca mají duše bolavý
P.P.S.: Nikdo nebude sám.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture BETLÉM aneb PŘEVELIKÉ KLANĚNÍ NAROZENÉMU JEZULÁTKU
picture BETLÉM aneb PŘEVELIKÉ KLANĚNÍ NAROZENÉMU JEZULÁTKU
Top