Metaloví Dymytry si plní svůj sen a dobývají O2 arenu!

Aby se česká metalová kapela odhodlala naplnit největší koncertní sál v České republice, to se už hodně let nestalo. Naposledy vystoupila v O2 areně kapela Arakain, a to krátce po jejím otevření.

Dymytry si ale nikdy nekladli malé cíle. Kapela v příštím roce oslaví dvacet let své existence, při této příležitosti hudebníci pokračují ve svém snu a jdou za dalším vrcholem své dosavadní kariéry. Těch historických za sebou mají mnoho. Před pěti lety udělali podobný krok a bleskově vyprodali pražskou Sportovní halu s koncertním projektem Monstrum, se kterým pak slavili úspěch i v dalších halách včetně vyprodaného O2 universa. Tento úspěch podtrhnul a definoval další stylizaci kapely na pódiu, kde prezentuje širokou škálu rockových a metalových songů s velkolepým technickým zázemím. Koncert pětice s charakteristickými maskami je tak vždy nejen hudebním, ale i audiovizuálním zážitkem. Kapela i pro běžné koncerty pečlivě připravuje scénu, animace a speciální efekty. V O2 areně tak jistě předvede své životní dílo.

Kapela má na kontě šest alb v českém jazyce a jedno v angličtině, většinu v zahraniční produkci. Za poslední tři alba Agronaut, Revolter a Pharmageddon získali zlatou desku a za Revoltera dokonce desku platinovou. Ač se kapela řadí do metalového stylu, na nových deskách najdete i propracované rockové balady. Díky tomu se Dymytry čím dál častěji objevují v lineupu mainstreamových festivalů. Kapela příští rok neplánuje žádné samostatné koncerty a po výročním koncertu si vybere delší pauzu.

Výroční koncert v O2 areně tak bude nejen oslavou dvacetin Dymytry a vrcholem jejich dosavadní kariéry, ale také významným mezníkem a největší událostí české metalové scény. Kapela zároveň tímto krokem dokazuje svoji formu, jednotu a loajalitu českým fanouškům, neboť se v posledních letech netají zahraničními ambicemi a frontman kapely se zároveň věnuje sólovému projektu. Společně se tak s plnou silou a energií vrhají do příprav.

Plameny budou tentokrát šlehat opravdu vysoko! Dymytry zvou všechny fanoušky rockové a metalové muziky, aby se přidali k oslavám dvacetin kapely a aby společně s ní zažili svůj velký sen o O2 areně 24. listopadu 2023.

Prodej vstupenek startuje 12.12. 18:00 v síti Ticketportal.

Top