První muž latino popu Ricky Martin dorazí poprvé do Prahy

La Copa de la Vida nebo Livin La Vida Loca, kdo by neznal tyto legendární hity, které bořily hitparády po celém světě. Teď poprvé zazní také v České republice, v podání jejich autora Rickyho Martina. Několikanásobný držitel ceny Grammy se českým divákům představí 9. září 2018 v pražské O2 areně.

Ricky Martin dorazí do Prahy po návštěvě Španělska, kde v průběhu srpna a září odehraje koncerty v deseti městech. Do Česka, které je zatím jedinou další potvrzenou destinací v rámci turné, přiveze vyšperkovanou show a samozřejmě ty největší pecky jako La Bomba, Tal Vez, zmíněné La Copa de La Vida a Livin La Vida Loca, ale i novější hity Vente Pa' Ca a Fiebre. V největší tuzemské multifukční hale tedy diváci zažijí „to nejlepší z Rickyho“.

Ricky Martin se narodil v roce 1971 v portorickém San Juanu. Do dnešního dne vydal deset studiových alb, přičemž poslední z nich A Quien Quiera Escuchar (2015) získalo Cenu Grammy za nejlepší album latinského popu. První Grammy v této kategorii obdržel již v roce 1999 za album Vuelve. Ve stejném roce vydává první desku v angličtině s názvem Ricky Martin, na němž zpívá duet s Madonnou nebo švédskou zpěvačkou Mejou. Také má na kontě tři ceny Latin Grammy Award a zhruba 85 milionů prodaných nosičů.

Portorický rodák je rovněž dlouhodobě aktivní v charitativní činnosti. Založil Nadaci Rickyho Martina, která pomáhá dětem k lepšímu životu a také bojuje proti obchodování s lidmi. Má za sebou i několik hereckých rolí. Diváci si ho mohou pamatovat třeba z amerického seriálu GLEE, kde ztvárnil učitele španělštiny.

Martin v roce 2010 oznámil, že je homosexuál. Momentálně žije se svým manželem, syrským malířem Jwanem Yosem, v Los Angeles, kde společně vychovávají devítiletá dvojčata Mattea a Valentina, jejichž otcem je zpěvák.

Lístky na Rickyho Martina v prodeji 15. 6. od 11:00 hodin v sítích Ticketportal.

Top