Houslový virtuos a bavič André Rieu popáté v Praze. V roce 2018 přiveze do O2 areny zcela novou show


Zábavná pestrobarevná show, nevšední hudební repertoár od světových klasiků až po muzikálové melodie a moderní poprockové skladby, humor, který si nezadá s výstupem populárního stand-up komika. Tak vypadá koncert nizozemského houslisty Andrého Rieu, který 1. června 2018 opět vystoupí v pražské O2 areně. Naposledy zde halu vyprodal letos v květnu, do Prahy se příští rok vrátí již popáté, a to s novým repertoárem.

André Rieu dokazuje, že koncert vážné hudby nemusí být žádná nuda. Publikum baví tento umělec již 30 let, jedno světové turné střídá druhé. Houslový virtuos, kterému se po právu přezdívá Král valčíků, vyprodává koncertní haly po celém světě, dosud jeho show shlédlo na deset milionů fanoušků na všech kontinentech. Českému publiku se poprvé představil v květnu 2014 a zcela nadchl až po střechu zaplněnou pražskou O2 arenu. Od té doby se sem vrací pravidelně každý rok.

„Praha je jedním z nejkrásnějších měst, kde jsem vystupoval. Její architektura a historie je prostě překrásná a úchvatná. A stejně tak i zdejší publikum je jednoduše báječné a vždy mě vřele přivítá. Velmi mne těší, jak fanoušci dávají najevo své nadšení. Češi opravdu milují hudbu a myslím, že neexistuje moc zemí, které by měli tak bohatou folkloristickou tradici. Nádherné tance, kostýmy a samozřejmě velcí skladatelé, jako třeba Antonín Dvořák – Češi mají být na co hrdí,“ pochvaluje si André Rieu.

Ještě předtím, než Rieu zahraje 1. června 2018 v Praze, vystoupí před 200 000 fanoušky v celé řadě dalších zemí, od Chile přes Mexiko, USA až po Velkou Británii. A diváci se mohou těšit opět na strhující večer, kde nebudou chybět úryvky ze slavných oper, rockové písně, popové skladby, muzikálové a filmové melodie a samozřejmě klasické valčíky. A nizozemský houslový mág si připraví i řadu překvapení a novinek. Sílu prožitku takového koncertu bezesporu podtrhne opět i umělcův vlastní Johann Strauss Orchestra složený z pěti desítek hudebníků z deseti zemí, který je zároveň největším soukromým orchestrem na světě.

André Rieu je skutečným úkazem ve světě vážné hudby. Jeho fanoušci na Facebooku se počítají v milionech, videa na Youtube mají přes 300 milionů zhlédnutí. Prodal 40 milionů alb, která se pravidelně umisťují v TOP 5 britských hitparád, třicetkrát se v hudebních žebříčcích vyšplhal až na nejvyšší příčky. Kromě toho je i držitelem tří prestižních cen Brit Awards za Album roku.

Prodej vstupenek v ceně od 1 990 korun začíná 15. září v 9 hodin v prodejní síti Ticketportal na www.ticketportal.cz. Držitelé vstupenek Platinum v ceně 3 990 Kč se navíc mohou těšit na CD „André Rieu Stars“, které obdrží po vstupu do O2 areny v den konání koncertu.

Top