Gorillaz oznamují předskokana na pražském koncertu a představují nový singl a videoklip

Gorillaz oznamují předskokana na pražském koncertu a představují nový singl a videoklip

Pražský koncert Gorillaz se nezadržitelně blíží
České publikum v Praze rozehřeje DJ a producent Remi Kabaka
Gorillaz vysílají do světa nový singl a videoklip Garage Palace

V úterý 14. listopadu se českému publiku poprvé na živo představí nejslavnější virtuální kapela světa Gorillaz. Jako součást turné k novému studiovému albu „Humanz“ čeká pražskou O2 arenu velkolepá vizuální show, kterou přiveze celkem 10 kamionů.
Dlouhou dobu se spekulovalo, kdo zahřeje publikum před samotným koncertem Gorillaz. Odpověď na tuto otázku přichází právě teď. Jako předskokan byl vybrán DJ a producent Remi Kabaka, který se stejně jako Little Simz podílel na produkci alba „Humanz“.

Každý, kdo se trochu orientuje v londýnském kulturním podhoubí, už pravděpodobně zaslechl jeho jméno. Je to člověk, který spojuje svět umění, hudby a módy, a to již několik desetiletí. Je bijícím srdcem svého města.

Remi Kabaka je synem slavného nigerijského perkusionisty stejného jména, spolupracoval mimo jiné s umělci jako jsou Steve Lazarides a Banksy na vytvoření audiovizuálního klubového konceptu Blaakspring, věnoval se i uměleckému řízení značek, gramofirem a umělců.

Se svým dlouholetým spolupracovníkem Damonem Albarnem dosáhl nejplodnějších a nejrozmanitějších výsledků. Vydal se na cestu do Konga s lidmi jako Dan the Automator a Spoek Mathambo v rámci DRC Collective a účastnil se slavného projektu Africa Express. S Gorillaz Kabaka nejdřív hrál, pak i produkoval kritikou nadšeně přijaté album “Humanz” a procestoval svět jako centrální člen Gorillaz Sound System.

Gorillaz zahájili evropskou část turné „Humanz“ již 1. listopadu a při této příležitosti vypustili do světa nový singl a videoklip. Je jím skladba Garage Palace, na které se podílí rapperka Little Simz. Tato skladba bude součástí limitované edice alba „Humanz“, která vyjde na LP.

Garage Palace feat. Little Simz - https://youtu.be/qoAxRICB9j8

Gorillaz nabízejí svým fanouškům v Praze možnost koupit si VIP balíček služeb “Humanz”. Tuto možnost mají i majitelé již zakoupených vstupenek. Balíček obsahuje možnost zúčastnit se zvukové zkoušky, přednostní vstup do haly a VIP upomínkové předměty. Tuto možnost mají zájemci do čtvrtka 9. listopadu.
Vice informací naleznete zde:
https://www.ticketportal.cz/Event/GORILLAZ_2017_Package_Tickets

Informace o vstupenkách: https://www.ticketportal.cz/event.aspx?id=-2147482523

Termíny Humanz World Tour LISTOPAD 2017

1 Luxembourg - Rockhal
2Vienna - Stadthalle
4Copenhagen - Royal Arena
5Oslo - Spektrum
6Stockholm - Hovet
8Zurich - Samsung Hall
9Geneva - Arena
11Munich - Zenith
13Budapest - Aréna
14Praha - O2 arena
17Berlin – Max-Schmeling-Halle
18Dusseldorf - Mitsubishi Electric Halle
19Hamburg - Sporthalle
21Amsterdam - Ziggo Dome
22Brussels - Forest National
24Paris - Zénith
27Brighton Centre
29Glasgow – Hydro

Fotografie ke stažení zde:www.gorillaz.com/rmpphoto
Koncert pořádá agentura 10:15 Entertainment

www.gorillaz.com
www.1015.cz

Gorillaz tvoří zpěvák 2D, basový kytarista Murdoc Niccals, kytarista Noodle a bubeník Russel Hobbs. Vznikli díky Damonu Albarnovi a Jamie Hewlettovi. Jejich stejnojmenné debutové album vyšlo v roce 2001. Další alba kapely, která byla oceněna cenami BRIT a Grammy Award, jsou Demon Days (2005), Plastic Beach (2010) a The Fall (2011). Vpravdě globální fenomén Gorillaz dosáhl špiček hitparád mnoha zemí a koncertoval po celém světě, od San Diega k Sýrii. Těšil se obrovskému zájmu ve formě stovek milionů streamů a prodejů alb. Gorillaz dosáhli úspěchu naprosto průlomovým způsobem, získali bezpočet cen včetně vytouženého ocenění Jim Henson Creativity Honor a jsou zaznamenáni v The Guinness Book Of World Records jako nejúspěšnější virtuální kapela na světě.

Humanz
Čtrnáctiskladbové album Humanz je k dispozici na standardním CD, vinylu a jako digitální download, stejně jako devatenáctiskladbové 2-CD Deluxe. Limitovaná edice Limited Super Deluxe Vinyl Box Set obsahuje další alternativní verze všech 14 skladeb alba.

Album produkovali Gorillaz, The Twilite Tone of D /\ P a Remi Kabaka a bylo nahráno v Londýně, Paříži, New Yorku, Chicagu a na Jamaice. Humanz přichází sedm let po vydání alb The Fall a Plastic Beach. Murdoc Niccals (basová kytara), Noodle (kytara), Russel Hobbs (bicí) a 2D (zpěv) jsou – jako vždy – doprovázeni hvězdnou plejádou umělců, mezi kterými jsou Jehnny Beth (Savages), Danny Brown, Benjamin Clementine, De La Soul, D.R.A.M., Peven Everett, Anthony Hamilton, Grace Jones, Zebra Katz, Kelela, Mavis Staples, Vince Staples, Popcaan, Pusha T, Jamie Principle a Kali Uchis, mezi jinými.

Top