Superstar André Rieu se v roce 2017 vrací do České republiky


Patří mezi nejvýraznější umělce naší doby: nizozemský houslista André Rieu! Po koncertech v Argentině, Austrálii, na Novém Zélandu, ve Velké Británii a v Německu se celosvětově proslavený umělec vrátí v roce 2017 do České republiky, aby v Praze znovu okouzlil své české fanoušky.

Nepropásněte 12. května 2017 v pražské O2 areně fascinující večer s houslistou Andrém Rieu – romantický, zábavný a nezapomenutelný koncert!

Prodej vstupenek v ceně od 1 390 Kč začíná 21. října v 10 hodin v prodejní síti Ticketportalu. Držitelé vstupenek Platinum v ceně 3 990 Kč se navíc mohou těšit na CD "André Rieu Stars", které obdrží po vstupu do O2 areny v den konání koncertu.

"Emoce jsou nejdůležitější věcí na světě", říká André Rieu. "Pokusme se činit naše životní rozhodnutí srdcem, nikoli hlavou. Lidé se mě často ptají, jak si vybírám hudbu, kterou hraji – je to ryzí intuice. Miluji Johanna Strausse, ale i Andrew Lloyd Webber a Bruce Springsteen ve mně vzbuzují nadšení. Měli bychom se přestat omezovat kategoriemi a hranicemi – nejen v hudbě, ale i v ostatních aspektech života."

40 milionů prodaných alb, 600 000 fanoušků, kteří se každý rok sejdou na jeho koncertech, a největší soukromý orchestr na světě. Andrého úspěchy mluví samy za sebe. André Rieu je Johann Strauss moderních dnů, mezinárodně oslavovaný jako "Král valčíků" naší doby. Už od roku 1994 žije svůj sen: cestuje po světě se svým vlastním orchestrem. Od té doby až dodnes přináší na koncertech radost různorodému obecenstvu, které čítá na deset milionů v 36 zemích na šesti kontinentech, nejen v Austrálii, Brazílii, Jižní Africe, Číně, USA či celé Evropě. Jeho program zahrnuje nejznámější hity z filmů, muzikálů, oper, rocku a popu a samozřejmě i nejkrásnější valčíky. Fanoušci nadšeně oslavují jeho osobnost, repertoár i jedinečný styl propojující umělecký výkon a zábavu. Doposud největší koncert se konal v Melbourne před 38 000 diváky. Veškeré kostýmy, nástroje a pódiové konstrukce se vyrábí čtyřikrát, aby byla zajištěna dostupnost extravagantní výzdoby při cestování mezi kontinenty.

André Rieu je umělcem s mnoha rekordy: jeho alba se pravidelně umisťují v Top 3 britských hitparád a po celém světě již 30x dosáhl se svými alby, které nahrává ve vlastních studiích v Maastrichtu, na první příčky. Promítání jeho open air koncertu z Maastrichtu v roce 2015 bylo prvním koncertním filmem, který v pouhém jednom dni překročil tržby jednoho milionu britských liber. Tímto úspěchem prolomil Rieu rekord, který dosud držela skupina One Direction. André Rieu má skoro dva miliony fanoušků na Facebooku a jeho videa na Youtube mají přes 300 milionů shlédnutí. V soukromém životě je André přes 40 let ženatý a žije se svou manželkou Marjorie v romantickém zámku v domovském Maastrichtu. Má dva syny a pět vnoučat.

Kontakty pro média:

Büro van Almsick im Auftrag André Rieu Productions –
Marie v. Baumbach, Tel: 089 5505 4470 – mvb@almsick.de

Radek Stavěl , Spokesperson, O2 arena
Mob.: +420 724 875 932, e-mail: stavel@bestsport.cz
www.o2arena.cz

Stránky umělce

Top