V O2 areně se představí legendy kickboxu. Do Prahy přijede světová série W5


V O2 areně se představí legendy kickboxu.
Do Prahy přijede světová série W5

Sobota 8. října 2016 se pro většinu milovníků a vyznavačů bojových sportů v České republice stane významným svátkem. V hlavním městě České republiky se totiž odehraje turnaj "Legends in Prague", který je součástí prestižní světové série W5. Tato celosvětově známá organizace ve spolupráci s českými organizátory připravuje pro české fanoušky opravdové lahůdky v podobě zápasů, ve kterých proti sobě nastoupí ty největší české hvězdy kickboxu proti evropské a světové špičce.

V O2 areně, druhé největší hokejové hale v Evropě, se představí jak legendy, které stály u zrodu obrovské popularity kickboxu ve světě, tak nadějní mladí zápasníci z několika různých zemí i velká světová jména současného profesionálního kickboxu. Největším lákadlem na startovní listině budou bezesporu titulové zápasy v těžké a supertěžké váze, ve kterých se za Českou republiku představí legendární Ondřej Hutník a neméně populární Tomáš Hron.

Stoica vs. Hron, hvězdný souboj o titul v těžké váze

Soupeřem Tomáše Hrona o titul Mezinárodního šampiona W5 v těžké váze nebude nikdo menší než Andrei Stoica. Rumunská hvězda světového formátu, která se ve své vlasti těší opravdu neuvěřitelné popularitě (zvolen Sportovcem roku 2014), se zrodila v zápasech Superkombatu. Stoica se stal historicky prvním šampionem v Superkombatu v polotěžké váze, je také trojnásobným národním šampionem a evropským šampionem ve wushu. Téměř tři čtvrtiny všech jeho zápasů končí před časovým limitem.

Pro českého kickboxera Tomáše Hrona bude tedy Andrei Stoica obrovskou výzvou. Určitě ale před tímto očekávaným duelem nehraje český reprezentant druhé housle. Hron má na svém kontě 91 profesionálních zápasů, přičemž v 74 případech odešel z ringu jako vítěz! Čech by navíc mohl těžit ze svých robustních rozměrů. Zápasit se sice bude ve váhové kategorii do 95 kilogramů, podle slov samotného Tomáše Hrona byl ale český zápasník zvyklý vážit i 130 kilogramů. S výškou 192 centimetrů navíc svého hvězdného soupeře z Rumunska o 4 centimetry převyšuje.

Hutník touží po kvalitnějším soupeři, než je Anderson Silva

Další hvězdou světového formátu, která původně měla 8. října v O2 areně zazářit, byl Brazilec Anderson Silva. Původní soupeř české legendy Ondřeje Hutníka ale svou ústní dohodu s organizací W5 nakonec podpisem nestvrdil, proto v tuto chvíli probíhají jednání o jeho náhradě. Sám Ondřej Hutník totiž svou účast v turnaji po Silvově odmítnutí nestáhl, naopak ji potvrdil se slovy, že se vším respektem vůči Andersonu Silvovi by se rád na "Legends in Prague" postavil ještě mnohem kvalitnějšímu soupeři. To bylo jistě odvážné prohlášení, ale při pohledu na veleúspěšnou kariéru Ondřeje Hutníka i jeho aktuální bilanci z posledních let nelze než uznat, že na taková slova má Hutník plné právo. Populární Čech nyní drží sérii sedmi vítězných zápasů, hořkost porážky okusil naposledy na konci roku 2014. Vzhledem k této pomyslné rukavici, kterou před sebe a organizaci W5 český zápasník hodil, se tedy určitě můžeme těšit na další hvězdné jméno na startovce turnaje.

Další legendy v Praze

V těžké váze se v O2 areně představí také dva veteráni bojových sportů. Mezi provazy se střetnou populární Bosňan a K-1 zápasník Dzhevad Poturak s českou boxerskou legendou Lubošem Šudou. Ten se tak vrací ke sportu, kterému se věnoval na začátku své sportovní kariéry.

Součástí galavečera bude také pyramida čtyř zápasníků ve váhové kategorii do 75 kilogramů. Zde už potvrdil svou účast Brazilec Cosmo Alexandre, bývalý světový šampion ve váze do 71 kilogramů. O své účasti zatím s organizací W5 jedná Yoann Kongolo ze Švýcarska, už jistými potvrzenými účastníky jsou ale domácí zápasník Matouš Kohout a Holanďan Darryl Sichtman. Vítězové prvních zápasů se spolu utkají o světový titul organizace W5. Losování pro tyto zápasy proběhne dva týdny před turnajem.

Galavečer bude zahrnovat celou řadu dalších atraktivních zápasů, které budou postupně blíže představovány. Velkým lákadlem pro české fanoušky bude určitě souboj dvou českých hvězd Jiřího Žáka a Petra Ondruše v polotěžké váze. Publikum se ale může těšit i na další zahraniční hvězdy, chybět nebude ani zápas žen, ve kterém se představí česká zápasnice Michaela Kerlehová.

Galavečer v O2 areně bude zahájen v 18 hodin. Předprodej lístků bude spuštěn 26. srpna 2016 v 10.00 na Ticketportal.cz.

Kontakt pro média:
Petr Vurbs
PR manažer
Tel.: 604 786 500
E-mail: petr.vurbs@4pr.cz

Top