Slipknot

SLIPKNOT

27. 1. 2016 PRAHA, O2 ARENA
VSTUPENKY V SÍTI
www.TICKETPORTAL.cz
CENY VSTUPENEK: 990 - 1350 KČ

LIVE NATION KLUB: OD 6.10. 2015 09:00 DO 7. 10. 2015 18:00 HODIN

OFICIÁLNÍ PŘEDPRODEJ BUDE ZAHÁJEN 9.10. 2015 V 9:00 HODIN

AMERICKÁ DEVÍTIČLENNÁ ÚDERKA SE VRACÍ DO ČESKÉ REPUBLIKY! SVŮJ SVĚT ŠÍLENSTVÍ A HRŮZY PŘEDSTAVÍ TENTOKRÁT FANOUŠKŮM V PRAŽSKÉ O2 ARENĚ! STĚŽEJNÍM MATERIÁLEM JEJICH KONCERTNÍHO PROGRAMU BUDE LOŇSKÁ NAHRÁVKA .5: THE GRAY CHAPTER.

Když někdo kombinuje hutný a hodně temný metal s prvky hard core a starého punku, nebojí se do toho všeho ještě na pódium postavit za gramofony diskžokeje a ještě navíc si oblékne hororové kostýmy, pak to musí být jedině blázen. Jenže americké kapele Slipknot tahle karta vyšla a navíc jim přinesla světovou popularitu.

Všechno to začalo v roce 1995. V městečku Des Moindes, ve státě Iowa, se dala dohromady partička lidí a společně založili skupinu s názvem Slipknot. Po roce zkoušení a hraní v zapadlých klubech si na vlastní náklady vydali svůj debut „Mate, Feed, Kill, Repeat“. CD mělo jen 2000 kopií a Slipknot si jím získali pozornost několika vydavatelů. Nakonec podepsali smlouvu s Roadrunners records. Producent Ross Robinson jim pomohl a v roce 1997 začali nahrávat ve studiích Indigo Ranch v Los Angeles. Nějaký čas se kapela ještě přetvářela, aby nakonec zakotvila na devíti chlápcích oblečených v kombinézách a surrealistických maskách. Slipknot jsou DJ Sid Wilson, bubny Joey Jordison, basovka Paul Gray, bicí nástroje Chris Fehn, kytara James Root, sampler Craig Jones, bicí nástroje Shawn Crahan, kytara Mic Thompson a zpěv Corey Taylor. Pro někoho je možná devět členů trochu moc, ale jak říká Shawn Crahan: „Celé tři roky jsme měli perfektní docházku na zkoušení. Všichni tam byli načas, nikdo nikdy nechyběl. Naše hudba je tak závislá na každém členu, že kdyby chyběl jediný člověk třeba i DJ, už by to nebylo ono. I ty nejmenší věci dělají skladby takové jaké jsou.“ Můžeme mu dát jen za pravdu. V roce 1999 vydali tito trochu potřeštění hudebníci CD „Slipknot“ a tím odstartovali tu hrůzu a šílenství, co kapelu doprovází. Alba SLIPKNOT se prodalo víc jak 2,5 milinonů nosičů a to znamenalo platinovou desku. Pro producenta Rosse Robinsona vůbec první. Po dvouletém vystupování na Ozzfestu, různých festivalech a koncertování v mnoha zemích světa, vyšlo jejich další album s názvem „Iowa“. Toto album je mnohem tvrdší a temnější než to předchozí.

Rozporuplné reakce vyvolala další nahrávka „Vol.3: (The Subliminal Verses)“, kterou produkoval Rick Rubin. Slipknot ji představili v roce 2004 naživo v České republice v rámci předskakování Metallice a jejich výtečný koncertní set byl přijat s nadšením.

V roce 2008 Slipknot vydali své již čtvrté album nazvané All Hope is Gone, které je už platinové v USA, Austrálii a Japonsku. Po vydaní alba se kapela vypravila na světové turné, které zavítalo i do České republiky. S další nahrávkou All Hope IS Gone přišla i změna masek a kostýmů. Turné k této desce se zastavilo i v ostravské ČEZ Aréně. Kapela se následně odebrala na odpočinek, během jehož trvání se někteří členové věnovali jiným projektům (Stone Sour, Dirty Little Rabbits, Murderdolls, Will Haven nebo Sid). Basista Paul Gray, který si plánoval budoucnost se superskupinou Hail!, byl 24. května 2010 nalezen mrtev v jednom z hotelových pokojů v Johnstonu, ve státě Iowa. Okolnosti, které provázely jeho smrt, v té době nebyly bezprostředně známy; pitva podezření, že jeho smrt způsobil někdo jiný, nepotvrdila. Den po jeho smrti absolvovalo zbývajících osm členů kapely, bez masek, tiskovou konferenci po boku Grayovy manželky a jeho bratra, na které vyjádřili své pocity o incidentu. Dne 21. června bylo jako příčina jeho smrti potvrzeno náhodné předávkování morfiem a fentanylem. Kapela s vyjádřením o své budoucnosti váhala a svým fanouškům nabídla v roce 2010 jen DVD (sic)nesses se záznamem koncertu z festivalu Download z roku 2009 a 45-minutový film dokumentující turné na podporu All Hope Is Gone, který je zároveň poctou zesnulému hudebníkovi. V roce 2011 se Slipknot vrátili na koncertní podia, zesnulého basáka při živých vystoupeních nahradil zakládající kytarista Donnie Steele.

Práce na pátém studiovém počinu byly započaty koncem roku 2013, v prosinci téhož roku opouští kapelu dlouholetý bubeník Joey Jordison. Vydání alba .5:The Gray Chapter předznamenaly čtyři singly - The Negative One, The Devil in I, Cluster a Killpop. Po dlouhých spekulacích jsou posily odtajněny – do kapely přichází basista Alessandro Venturella a bubeník Jay Weinberg.

Jejich živé show jsou pověstné! Vítejte ve světě šílenství a hrůzy, kterou představuje metalová kapela nového věku... Slipknot!

www.slipknot1.comwww.livenation.cz
Top