VIVALDIANNO 2015 – MĚSTO ZRCADEL

VIVALDIANNO 2015 - MĚSTO ZRCADEL – KONCERTNÍ TURNÉ
10.6.2015
- Praha, O2 arena

Nové, velkorysé a ambiciózní pokračování úspěšného projektu.
Barokní hudba se soudobým zvukem a novou energií.
Dech beroucí výkony světových virtuózů.
Hudba, projekce a animace, moderní tanec i mluvené slovo ve službách trochu mrazivého příběhu o nadějích a ztrátách barokního génia Antonia Vivaldiho.

Projekt Vivaldianno, který samotné tvůrce už od počátku nepřestává překvapovat vřelostí ohlasů publika, se ve své nejnovější, třetí vývojové fázi, rozmáchl k opravdu strmému letu. Projekt s podtitulem Město zrcadel má ambice velkolepé mezinárodní koncertní show s hráči světové elity, s moderní animací a projekcí, s tancem i mluveným slovem, s tím vším ve službách trochu mrazivého příběhu o nadějích a ztrátách barokního génia Antonia Vivaldiho.

Autor celého projektu, Michal Dvořák, o něm říká: "Vivaldianno – Město zrcadel, to je nebývalé hráčské obsazení, nebývalý autorský tým, nebývalá investice do realizace a taky výborná konstelace hvězd, řekl bych".

V našich podmínkách je skutečně výjimečná událost, sejdou-li se na pódiu kromě osvědčených protagonistů (Svěcený, Dvořák, Heroldovo quarteto) také takové hvězdy světového formátu jako Tina Guo a Li Chuan Yun.

Tina Guo je famózní hráčka na elektrické i akustické cello, v Shanghai narozená a dnes v USA žijící sólistkou San Diego Orchetra. Její hudební kariéra jde zcela napříč nejrůznějšími hudebními žánry. Důkazem budiž, že Tina hraje pravidelně skladby Antonína Dvořáka, doprovázela slavnou rockovou skupinu Foo Fighters, spolupracovala s Al Di Meolou, Peterem Gabrielem, Carlosem Santanou, Stevie Wonderem, Hans Zimmerem a dalšími. Po celém světě koncertovala v rámci představení Cirque du Solei “Michael Jackson: The Immortal World Tour a podílela se na desítkách filmové a televizní hudby.

Li Chuan Yun, geniální čínský houslista ovládající neuvěřitelnou techniku hry, držitel pomyslného titulu "nejmladší profesionální houslista na světě". Na housle začal hrát ve svých 3 letech, v 5 letech vyhrál první cenu Beijing Youth Junior Violin Competition, v 11 letech nejvyšší cenu na Wieniawski International Youth Violin Competition jako nejmladší držitel této ceny v celé historii. Paganiniho skladby nahrál ve svých 14 letech. Li Chuan Yun koncertuje po celém světě a na svém kontě má 12 CD a DVD.

Na projektu se podílí také tito tvůrci: režisér koncertní show Michal Caban, scénograf Šimon Caban, autor libreta Tomáš Belko, filmové a animační studio EALLIN ANIMATION, atd.

Ke vstupence VIP Platinum zdarma nové CD VIVALDIANNO 2015, které si návštěvník koncertu bude moci vyzvednout v merchandising stánku v severním vestibulu O2 areny.

Top