JUDAS PRIEST

JUDAS PRIEST

26. 6. 2015 PRAHA – O2 ARENA
Ceny vstupenek: 990 – 1490 Kč
Vstupenky v síti Ticketportalwww.ticketportal.cz 

JP

PŘEDPRODEJ VSTUPENEK:
PRO ČLENY FAN KLUBU A KLUBU LIVE NATION OD 20/10/2014 10:00 HODIN DO 21/10/2014 18:00 HODIN

OFICIÁLNÍ PŘEDPRODEJ BUDE ZAHÁJEN 22. 10. 2014 V 9:00 HODIN


JUDAS PRIEST SE V RÁMCI SVÉHO AKTUÁLNÍHO TURNÉ VRÁTÍ JEŠTĚ JEDNOU DO ČESKÉ REPUBLIKY. PIONÝŘI HEAVY METALU SE PŘEDSTAVÍ 26. ČERVNA V PRAŽSKÉ O2 ARENĚ.

EXISTUJE JEN NĚKOLIK HEAVY METALOVÝCH KAPEL, KTERÝM SE PODAŘILO DOSÁHNOUT TOHO, ČEHO JUDAS PRIEST BĚHEM SVÉ TÉMĚŘ 40 LETÉ KARIÉRY. A I PŘES SVOU POPULARITU A VLIV, KTERÉ JSOU NA HISTORICKÉM MAXIMU (JAK O TOM SVĚDČÍ OCENĚNÍ GRAMMY Z ROKU 2010 V KATEGORII „BEST METAL PERFORMANCE"), JUDAS PRIEST ZNOVU BEROU ÚTOKEM TUTO PLANETU NA SVÉM POSLEDNÍM SVĚTOVÉM TURNÉ, KTERÉ NESE NÁZVEM "REDEEMER OF SOULS TOUR 2015".
FANOUŠCI BUDOU MÍT ŠANCI VIDĚT A SLYŠET KAPELU, KTERÁ DEFINOVALA PODOBU HEAVY METALU TAK, JAK JEJ ZNÁME DNES.

Judas Priest, pocházejí z anglického Birminghamu, kde se dali dohromady v roce 1970. Ovšem až v roce 1974 přišel do kapely zpěvák Rob Halford a nahradil Alana Atkinse. Ozdobeni kůží a řetězy se do povědomí fanoušků dostali již svým debutovým počinem „Rocka Rolla“. Monumentálními skladby jako „Sad Wings of Destiny“, „Sin After Sin“, „Stained Class“, „Hell Bent For Leather“, „Unleashed In The East“, „British Steel“, „Screaming for Vengeance“, „Defenders of the Faith“ a „Painkiller“ se staly typickými představiteli, jak hudebně, tak vizuálně, heavymetalového žánru. Hity „Victims of Changes“, „Sinner“, „Exciter“, „Hell Bent for Leather“, „Living After Midnight“ nebo „Breaking the Law“ hovoří za vše. Během druhé půlky  80. let byli fanoušci Judas Pries svědky odklonu od heavymetalu k melodickému hard rocku, tento zvuk kapely je patrný především na nahrávkách  "Turbo" (1986) nebo "Ram It Down" (1988). Ještě před vydáním pravděpodobně nejtěžší nahrávky celé své kariéry "Painkiller" (1990) přichází do kapely bubeník Scott Travis. Členové kapely Judas Priest obnovili osobní i profesionální vztahy v roce 1999. Judas Priest a Ripper Owens, který v minulosti nahradil Halforda, se rozešli v dobrém po vzájemné dohodě. Kapela si velice váží práce, kterou pro ně Owens udělal, a pomohl tak vrátit hudbu Judas Priest k milionům fanoušků po Halfordově odchodu, který se v roce 1992 vydal na sólovou dráhu.
Před vydáním titulu  ‘Angel of Retribution’ (2005), Judas Priest vystupují jako speciální hosté na Ozzfest 2004 se vedle Black Sabbath. Rok 2008 se nesl ve znamení vydání dvojalba "Nostradamus". V roce 2009 Judas Priest oslavili 30-ti leté výročí vydání jejich klasiky "British Steel", které podpořili na masivním koncertním turné.
V listopadu 2010 se kytarista K.K. Downing rozhodl odejít z kapely na  a na jeho místo byl povolán talentovaný jednatřicetiletý kytarista Richie Faulkner, který do Judas Priest výborně zapadl a podílí se plnou měrou na jejich energické show.
V roce 2014 vydali Judas Priest zatím poslední studiové album 'Redeemer of Souls,' které debutovalo  na 6. místě v žebříčku Billboard 200, což je  nejvyšší umístění v americkém žebříčku za celou kariéru kapely. Úspěch alba bezpochyby oživil zájem o Judas Priest, o čemž svědčí téměř dva měsíce dlouhé turné po Spojených státech, které odstartovalo 1. října.

Od roku 2004, kdy se u nás po delší přestávce představili poprvé,  k nám Judas Priest jezdí pravidelně – potěšili již fanoušky v Praze, Brně, Ostravě, Pardubicích a Liberci, nyní se vrací do Ostravy a Prahy.

SE VŠEMI SVÝMI ZBRANĚMI A ZESILOVAČI VYTOČENÝMI DO JEDENÁCTI DÁ KAPELA VŠEM SVÝM FANOUŠKŮM JEDNU Z POSLEDNÍCH MOŽNOSTÍ STÁT SE SVĚDKY KONEČNÉHO KOVOVÉHO ZÁŽITKU, KTERÝM JUDAS PRIEST JSOU!


 

Top