Program Reduta Jazz Club - LUBOŠ SOUKUP INTERNATIONAL QUARTET

REDUTA JAZZ CLUB NA TICKETPORTAL.CZ
REDUTA JAZZ CLUB
Národní 20, Praha 1

REDUTA JAZZ CLUB - PROGRAM


CONTEMPORARY JAZZ 

Luboš Soukup International Quartet je mezinárodní projekt, který vznikl na podzim roku 2010 v Dánsku. Kapela z velké část interpretuje skladby Luboše Soukupa a netradičním způsobem propojuje skandinávský a středoevropský přístup k jazzu.
Hudebníci vycházejí z bohaté jazzové tradice, avšak inspiraci nacházejí i v moderní a klasické hudbě či folkloru.

Saxofonista a skladatel Luboš Soukup (narozen 1985) je absolventem VOŠ při Konzervatoři J. Ježka v Praze a AMU v polských Katovicích. V současné době studuje magisterský program na Rhythmic Music Conservatory (RMC) v Kodani v Dánsku. Na české jazzové scéně působí aktivně od roku 2007. Je lídrem kvartetu Points, který získal několik ocenění na zahraničních soutěžích. Dále působí v kapelách Inner Spaces, Bucinatores Orchestra aj. V roce 2009 obdržel speciální cenu poroty za vlastní kompozice na soutěži Jazz nad Odrou ve Wroclawi. V roce 2010 se stal prvním stipendistou benefičního projektu festivalu Struny podzimu. Luboš Soukup je ceněn pro jeho techniku hry a originální zvuk. Jeho kompozice jsou pro spoluhráče výzvou.
http://www.lubossoukup.com

Německý pianista Christian Pabst (narozen 1984) studoval v rámci European Jazz Master’s Programme na hudebních konzervatořích v Amsterdamu, Paříži a Kodani. Později také získal stipendium na College of Music v Berklee v Bostonu. V minulosti vystupoval s řadou hudebních těles, např. s Funkintension, BuJazzO’s (Německý národní mládežnický jazzový orchestr) nebo BJO (Německý mládežnický symfonický orchestr).
Christian Pabst vede své vlastní trio. Skvělá souhra a originální zvuk této kapely byly oceněny na mnoha Mezinárodních soutěžích. V květnu 2009 vyhrálo trio první místo na soutěži Amersfoort Jazz Talent Award a získalo tak možnost natočit CD. Debutová deska se jmenuje "Days of Infinity" a vznikla ve spolupráci s britským trumpetistou Gerardem Presencerem.
http://www.christianpabst.com

Švédský basista Joel Illerhag (narozen 1985) patří mezi nejtalentovanější hudebníky současné skandinávské jazzové scény. Po úspěšném absolvování bakalářského programu na RMC v Kodani byl přijat na prestižní obor EUJAM Jazz Master. Pro svůj vyzrálý a zároveň nespoutaný styl hraní je Joel Illerhag jedním z nejvyhledávanějších basistů v Dánsku a Švédsku. V minulosti vystupoval a nahrával s jazzovými velikány, jako jsou např. Jerry Bergonzi, Petter Wettre, Thomas Hass, Anders Mogensen či Jens Winter.
http://www.myspace.com/joelillerhag

Dánský bubeník Morten Hæsum (narozen 1974) studoval na hudební konzervatoři v Esbjergu v Dánsku. Během své kariéry několikrát navštívil New York, kde čerpal inspiraci pro svou tvorbu. Zúčastnil se zde také hudebních dílen, které vedli Dave Liebman či Rufus Reid. V roce 2004 vystupoval se svou kapelou Magnify v Carnegie Hall.
Jeho interaktivní a explozivní způsob hraní je jeho spoluhráči velmi ceněn. Morten Hæsum koncertoval s řadou vynikajících hudebníků, např. Marcem Mommaasem, Bobem Rockwellem, Georgem Garzonem, Butchem Lacyem, Hansem Ulrikem, Rasmusem Ehlersem a dalšími.

Vstupenky můžete zakoupit na prodejních místech Ticketportal a nebo on-line
přímo na ticketportal.cz - vytiskněte si je v pohodlí domova - HOMEtickets!!

29.9.2014 21:30 (Po)Reduta Jazz Club, Národní 20, Praha 1

VSTUPENKY
Top