30 Seconds To Mars se 30. června 2014 vrátí do Prahy

30 SECOND TO MARS NA TICKETPORTAL

Americká skupina 30 SECOND TO MARS se 30.června příštího roku vrátí do Prahy. Dějištěm jejich velkolepé show na podporu aktuálního alba Love, Lust, Faith and Dreams bude opět Tipsport Arena.

Vstupenky na koncert


30 SECONDS TO MARS (30 STM) založil v roce 1998 hollywoodský herec Jared Leto se svým bratrem Shannonem jako rodinný podnik a kapelu pro zábavu. Během pár let se z ní však stala rocková ikona, který dnes stojí po boku největších amerických hudebních hvězd. Včetně výše zmíněné letošní novinky Love, Lust, Faith and Dreams, kterou spolu s Jaredem Leto produkoval pětinásobný držitel Grammy Steve Lillywhite (U2, Rolling Stones aj.) vydali 30 STM dosud čtyři studiová alba s prodejem přes 10 miliónů kopií, která kapele vynesla bezpočet hudebních ocenění. 311 koncertů odehraných za dva roky jim přineslo zápis do Guinessovy knihy rekordů za Nejdelší turné rockové kapely.

Řadu ocenění a celosvětovou popularitu skupině přinesly také její videoklipy v režii Jareda Leta, např. třináctiminutová verze klipu Hurricane, kterou hudební stanice MTV kvůli sexuálnímu obsahu odmítla vysílat a v cenzurované podobě ji následně ocenila za Nejvýpravnější a nejnezapomenutelnější video roku 2010.

Stejnou pozrnost k sobě aktuálně poutá i dokument Artifact, opět v režii Jareda Leto, který vedle vzniku alba This Is War přibližuje soudní spor skupiny s nahrávací společností EMI/Virgin Records o 30 miliónů dolarů za nedodržení smluvních podmínek ze strany skupiny. Snímek Artifakt, který byl vydán počátkem prosince, byl již před rokem představen na vybraných filmových festivalech, kde stačil již získat několik cen odborné kritiky i diváků.

VSTUPENKY

Top