Detail info
Close

Louskáček

Louskáček

Datum: 11. prosince 2024
Místo: Kongresové centrum ALDIS
Adresa: Eliščino nábřeží 375/1, Hradec Králové

Vstupenky

středa
11
pros. 2024
19:00
Louskáček
Kongresové centrum ALDIS

Hradec Králové

Informace o akci

Divadlo "Royal Classical Ballet" se vrací do České republiky s nejznámějším vánočním baletem "Louskáček". A tak se všichni milovníci baletu, tance a klasické hudby mohou opět těšit na jejich další nezapomenutelné vystoupení.

Vzhledem k nabitému programu evropského turné však odehrají v České republice pouze jedno představení.

Louskáček od Petra Iljiče Čajkovského je druhý nejslavnější balet na světě z hlediska uznání a počtu představení. Poprvé byl představen 18. prosince 1892 v Mariinském Divadle v Petrohradu.

Příběh se odehrává na Štědrý večer v domě lékaře Stahlbauma s jeho manželkou a dětmi, dcerou Marií a synem Franzem. Křestní otec Marie, Drosselmeyer, jí přinese dárek, loutku vojáka jménem Louskáček, o kterém jí vypráví krásný příběh.

Slavnostní večer končí a hosté se rozcházejí. Marie se vrátí do obývacího pokoje, aby se ještě jednou podívala na Louskáčka, který zůstal pod vánočním stromečkem a najednou se vše začíná měnit. Strom roste as ním se i místnost mění v obrovskou halu. Hračky i Louskáček ožívají a v místnosti se objevují myši v čele s Myším králem. Proti nim stojí odvážný Louskáček s malou armádou vánočních hraček. Marie neopustí svého hrdinu a pomůže mu.

Nepromeškejte příležitost prohlédnout si tento nádherný vánoční příběh o Louskáčkovi a Marii v podání skvělých divadelních umělců a tanečníků divadla klasického baletu “Royal Classical Ballet”. Chybět nebudou ani propracované kostýmy a kulisy, které pozvednou umělecký zážitek z představení.

Těšíme se na vás.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture Louskáček
picture Louskáček
picture Louskáček
picture Louskáček
picture Louskáček
picture Louskáček
picture Louskáček
picture Louskáček
picture Louskáček

Na mapě

google maps
Top