Detail info
Close

Letem hudebním světem s Boni pueri

Letem hudebním světem s Boni pueri

Datum: 12. května 2024
Místo: Zámek Holešov, Velký sál
Adresa: náměstí F. X. Richtra 190, Holešov

Vstupenky

neděle
12
kvě. 2024
18:00
Letem hudebním světem s Boni pueri

Informace o akci

Účinkují:

Boni Pueri –chlapecký pěvecký sbor Hradec Králové
Moravské děti –Holešovský dětský sbor

Koncert dvou vynikajících dětských pěveckých sborů, který se uskuteční o víkendu 11. a 12. května 2024, protne oslava několika výročí – 140. výročí úmrtí B. Smetany, 100. výročí instalace pomníku s bustou B. Smetany v Holešově a 50 let trvání sboru Moravské děti. Památkově chráněný pomník s bustou B. Smetany je dílem žáka a později spolupracovníka Josefa V. Myslbeka Emila Hlavici a je nejstarším Smetanovým pomníkem na Moravě. Po celkové rekonstrukci, která je směrována právě k tomuto datu, zazáří ve své původní kráse.

50. let trvání dětského pěveckého sboru Moravské děti a jeho koncertní i soutěžní úspěchy nejen u nás, ale i v mezinárodním měřítku dokazují, že jsme právem považováni za sborovou velmoc a že vynikající sborová tělesa nemusí být jen ve velkých hudebních centrech.

Program koncertu pak bude poctou nejen „jubilujícím“ skladatelům, ale též autorům současným, kteří tvoří obrovskou základnu neuvěřitelně kvalitního a rozmanitého repertoáru mimo jiné právě dětských pěveckých sborů.

Program koncertu:

Sborové písně skladatelů – B. Smetany, A. Dvořáka, Z. Lukáše, E. Hradeckého, V. Kalabise, M. Rajchla a dalších…

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps
Top