Detail info
Close

KENNY GARRETT QUINTET (US)

JAZZ MEETS WORLD
KENNY GARRETT QUINTET (US)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Kenny Garrett Quintet (USA)

Kenny Garrett - saxofon / David Brown - klavír / Corcoran Holt - kontrabas / Ronald Bruner - bicí / Rudy Bird - perkuse 

Do Prahy se vrátí jazzová ikona Kenny Garrett, prostřednictvím jeho saxofonu promluví i duše předků

Spoluhráč legend a sám již dávno legenda. Saxofonový maestro Kenny Garrett se svým kvintetem vystoupí 24. května v pražském Divadle U Hasičů. Vedle lety prověřených kompozic představí i repertoár ceněného aktuálního alba Sounds From The Ancestors.

Není pochyb, že americký saxofonista Kenny Garrett (*9. října 1960, Detroit) patří k opravdovým jazzovým velikánům. Kariéru zahájil velkolepě, když byl coby osmnáctiletý mladíček vybrán za člena Duke Elllington Orchestra, toho času pod taktovkou „Vévodova“ syna Mercera Ellingtona. Z vrcholného bigbandu pokračovaly Garrettovy umělecké cesty do Jazz Messengers Arta Blakeyho a hlavně, do kapely samotného Milese Davise. S „Princem temnot“ natočil Garrett alba Amandla (1989), Dingo (1991) a řadu koncertních záznamů. Už v roce 1985 se ovšem Garrett představil na albu Introducing. Kenny Garrett také jako sebevědomý kapelník a autor vlastního repertoáru. Od té doby si připsal na konto téměř dvě desítky profilových alb.
Kenny Garrett Quintet vystoupí v Praze v prakticky stejném základním obsazení, které točilo album Sounds From The Ancestors. Na kontrabas zahraje Corcoran Holt, na bicí nástroje Ronald Bruner a na perkuse Rudy Bird. Pouze krutě předčasně zesnulého pianistu Vernella Browna Jr. nahradil v sehrané kapele David Brown.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Doporučené

Top