Detail info
Close

DÍVČÍ VÁLKA.

DÍVČÍ VÁLKA.

Datum: 23. května 2024
Místo: Divadlo U Hasičů
Adresa: Římská 2135/45, Praha 2-Vinohrady

Vstupenky

čtvrtek
23
kvě. 2024
19:00

V síti Ticketportal nyní vyprodáno.

V síti Ticketportal nyní vyprodáno (možnost uvolnění nevyzvednutých rezervací zpět do prodeje).
DÍVČÍ VÁLKA.

Informace o akci

DÍVČÍ VÁLKA

Autor: F. R. Čech

Režie: F. R. Čech

Hrají: František Ringo Čech, Oldřich Navrátil/Jiří Štědroň, Roman Skamene, Mojmír Maděrič, Petr Jablonský/Petr Martinák, Sandra Pogodová, Martina Šťastná/Miluše Bittnerová, Anna Kadeřávková/Martha Olšrová. 

Dívčí válka je nejnavštěvovanější divadelní komedie všech dob pojednávající o věčném boji mezi muži a ženami v podání Čechova prozatimně osvobozeného divadla. Jiráskovy Staré pověsti české zná každý z nás. Ovšem ne všechno, co Jirásek napsal musí být pravda! Tato hra je tím důkazem. Dívčí válka Františka Ringo Čecha je úsměvná parodie na tuto známou pověst. Atraktivnost tohoto představení se skrývá především v lehkosti žánru, nadsázce, využitých tématech a také v hereckém obsazení. Autor sám o této komedii říká: „Dívčí válku jsem psal – tak říkajíc – českému národu „na míru“, jde především o jemu blízký styl humoru a oblasti, kterých se dotýká ( erotika, politika ). Navíc jde o odpočinkový žánr, v jehož rámci přinášíme hodokvas těch nejkrásnějších žen, kterými naše zubožená vlast disponuje. Já vždy s trochou nadsázky říkám – tak bůh vynahrazuje svým milým Čechům neúspěchy v tržní ekonomice. O úspěchu Dívčí války svědčí naplněné sály po celé naší republice“. Děj „Dívčí války“ začíná na veselohru dosti neobvykle a sice pohřbem kněžny Libuše. Kníže Přemysl, kolísající mezi smutkem po ztrátě milované ženy a zároveň radostí nad nově nabytou svobodou, se stává terčem útoků vdavekchtivé a ctižádostivé Vlasty. Která by ráda zastoupila kněžnu Libuši v její pozici a s pomocí intrik proto udělá vše možné. Přemysl však nemá naprosto v úmyslu jejím nástrahám podlehnout a jeho pozornost se obrací jinam a to je jeden z klíčových podnětů pro přípravu války – tedy v tomto případě dívčí – protože také ženy jsou svým určitým způsobem ješitné. Hra tak přináší hluboký a analyzující pohled na příčiny a podstatu Dívčí války z naprosto nového zorného úhlu.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Na mapě

google maps
Top