CIRQUE DU SOLEIL - TORUK – The First Flight


Cirque du Soleil představuje nové show určené pro arény a inspirované
snímkem AVATAR (James Cameron)

TORUK – The First Flight
napsali a režírovali Michel Lemieux a Victor Pilon

29. 5. 2019 – 2. 6. 2019 PRAHA, O2 ARENA
29.-30.5. od 20:00, 31.5. a 1.6. od 16:00 a 20:00, 2.6. od 13:00 a 17:00

Vstupenky v síti www.Ticketportal.cz /ceny vstupenek: 1490 – 2290 Kč
CIRQUE CLUB: 11. 6. 2019 10:00 - 15. 6. 2018 10:00
LIVE NATION KLUB: 13. 6. 2018 10:00 – 15. 6. 2018 10:00
OFICÁLNÍ PŘEDPRODEJ BUDE ZAHÁJEN 15. 6. 2018 V 10:00 HODIN

KRITIKY OSLAVOVANÁ MEZINÁRODNÍ UMĚLECKÁ SKUPINA CIRQUE DU SOLEIL SE CHYSTÁ POPRVÉ V HISTORII PŘIVÉZT V RÁMCI SVĚTOVÉHO TURNÉ DO ČESKÉ REPUBLIKY SVOU MIMOŘÁDNOU PRODUKCI S NÁZVEM TORUK – The First Flight. TOTO NADČASOVÉ PŘEDSTAVENÍ CIRQUE DU SOLEIL, KTERÉ JE INSPIROVÁNO FILMEM AVATAR (JAMES CAMERON), BUDE MOŽNO ZHLÉDNOUT V SÉRII PĚTI EXKLUZIVNÍCH SHOW V PRAŽSKÉ O2 ARENĚ OD 29. 5. 2019 DO 2. 6. 2019.

Představení TORUK – The First Flight, které je inspirováno filmem Jamese Camerona AVATAR, vás přenese do světa Pandory ve vizuálně ohromujícím živém představení. Zažijete poutavý příběh vyprávěný prostřednictvím nového světa imaginace, objevů a možností.

Prostřednictvím poutavé fúze špičkových vizuálů, loutkářských a divadelních scén, jež jsou neseny fascinujícím filmovým příběhem, Cirque du Soleil uplatňuje svůj jedinečný styl v imaginárním světě Jamese Camerona a "vytváří vazbu" mezi dvěma příbuznými uměleckými vizemi zachycujícími imaginaci.

Tento nevšední zážitek také nese výrazný rukopis režisérů a multimediálních inovátorů, kterými jsou Michel Lemieux a Victor Pilon. Je to živoucí óda na symbiotické soužití Na'vi s přírodou a jejich víra v základní propojení všech živých bytostí.

TORUK – The First Flight je mýtický příběh zasazený tisíce let před události zobrazenými ve filmu AVATAR. Odehrává se ještě předtím, než kdokoliv z lidstva stanul poprvé na Pandoře. Průvodkyní představením je „Vypravěčka Na'vi", která diváky seznámí s nezapomenutelnými postavami příběhu.

Ralu a Entu jsou dva chlapci klanu Omatikayi na pokraji dospělosti, kteří se rozhodnou vzít věci do svých rukou v okamžiku, kdy přírodní katastrofa hrozí zničením posvátného Stromu duší.
Když se dozvědí, že jim létající tvor Toruk může pomoci zachránit Strom duší, vypraví se spolu s novou kamarádkou Tsyal do Plovoucích Hor tohoto mocného červeno-oranžového dravce, který ovládá pandorské nebe, najít. Proroctví se naplňuje, když se mezi klany objeví čistá duše, aby vůbec poprvé osedlala Toruka a zachránila Na'vi před hrozným osudem.

Tvůrčí tým
Na představení TORUK – The First Flight se podílelo 13 tvůrců pod uměleckým vedením Guye Lalibertého (průvodce) a Jeana-Françoise Boucharda (kreativní průvodce) ze společnosti Cirque Du Soleil a James Cameron, Jon Landau, Kathy Franklin a Richie Baneham z Lightstorm Entertainment:

Michel Lemieux a Victor PilonAutoři show a režiséři, režie multimédií
Neilson VignolaKreativní ředitel
Carl FillionVýtvarník scény a rekvizit
Kym BarrettKostýmy a make-up
Tuan Le a Tan LocChoreografie
Bob & BillSkladatelé a hudební režiséři
Jacques BoucherZvuk
Alain LortieSvětla
Patrick MartelNávrhář loutek
Germain GuillemotNávrhář akrobatických výkonů
Pierre MasseNávrhář výstroje a akrobatického vybavení

KREATIVNÍ Tým – biografie a fotografie
K dispozici online, v sekci pressroom na uvedeném linku:

https://www.cirquedusoleil.com/en/press/kits/shows/toruk-the-first- flight/creators.aspx

TORUK – The First Flight aplikace
Ve snaze přinést publiku zcela nový zážitek Cirque du Soleil spustil prvotřídní aplikaci TORUK – The First Flight. Díky spolupráci s dlouhodobým technologickým partnerem společnosti SAP aplikace zvyšuje zážitky ze show a umožňuje publiku, aby se stali součástí akce před, během a po představení! Klikněte zde pro stažení aplikace https://itunes.apple.com/us/app/toruk-the-first-flight/id1060239115?mt=8

TORUK – The First Flight – sociální média
Facebook: www.facebook.com/torukthefirstflight
Twitter: @cirque
Instagram: @cirquedusoleil
Snapchat: @CirqueSnap
#TORUK #Avatar #CirqueduSoleil

Cirque Du Soleil
TORUK – The First Flight je 37. produkcí společnosti Cirque du Soleil od roku 1984. Společnost přinesla nadšení a radost již více než 190 milionům diváků ve více než 450 městech na šesti kontinentech. Cirque du Soleil má téměř 4 000 zaměstnanců, z toho 1300 umělců z více než 50 různých zemí.

Více informací o Cirque Du Soleil najdete na https://www.cirquedusoleil.com
Více informací o nadaci ONE DROP k dispozici na https://www.onedrop.org

Top