Detail info
Close

Bohemian Like You: FUCK BUTTONS (UK)

Bohemian Like You: FUCK BUTTONS (UK)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Elektro-noisoví Fuck Buttons v květnu konečně v Praze! Pražské hudební fanoušky čeká 3. května malý svátek: do České republiky dorazí duo Fuck Buttons. Jedno z nejopěvovanějších jmen současné (nejen) britské nezávislé scény se představí v pražské Meet Factory. Společně s nimi vystoupí philadelphští shoegazeři A Sunny Day in Glasgow.
Dvojice, která si naprosto podmanila hudební publicisty i fajnšmekry přitom existuje jen od roku 2004. Tehdy začali kamarádi Benjamin John Power a Andrew Hung pomocí laciných synťáků, dětského magnetofonu s mikrofonem a kytarových efektů tvořit plochy a beaty připomínající vzdáleně tu rozostřené shoegazové kytary, tu nesmlouvavé řinčící elektro. Svými koncerty zaujali šéfy legendárního festivalu All Tomorrow Parties, kteří jim na sklonku roku 2007 vydali pilotní singl Bright Tomorrow a po sérii vyprodaných koncertů také debutovou desku Street Horrrsing produkovanou kytaristou Mogwai Johnem Cummingsem. Po necelých dvou letech vyšlo v loni v řijnu album Tarot Sport, které prohlubuje intenzivní poslechový zážitek, zvukově je ale podstatně barevnější. Večer zahájí shoegazoví A Sunny Day in Glasgow z americké Philadelphie, kteří představí zasněné kytarové plochy ze své zatím poslední kritikou ceněné desky Ashes Grammar z loňského září. Ta působí proti odzbrojujícímu debutu Scribble Mural Comic Journal z roku 2007 vyzráleji, ale pořád si zachovává si charakteristické surreální motivy a dává vzpomenout na příbuzné jj nebo Memory Tapes.
Koncert je součástí klubové série Bohemian Like You, která za více než dva roky své existence zprostředkovala pražskému publiku mj. koncerty The xx, Why?, The Black Lips nebo HEALTH.
www.myspace.com/fuckbuttons
www.myspace.com/sunnydayinglasgow
www.myspace.com/bohemianlikeyounight

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

Top