Detail info
Close

KLAVÍRNÍ KVARTETO JOSEFA SUKA, Kyjov

KLAVÍRNÍ KVARTETO JOSEFA SUKA, Kyjov

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Vystupující: Radim Kresta – housle, Eva Krestová – viola, Václav Petr – violoncello, Václav Mácha – klavír

Josef Suk Piano Quartet nese jméno k úctě Josefa Suka houslisty (1929–2011), pravnuka Antonína Dvořáka vnuka skladatele Josefa Suka. Pod tímto názvem hraje od roku 2014.

Klavírní kvarteto Josefa Suka je uznáváno širokým publikem pro podání hudby s absolutní technickou zručností a zároveň s procítěným lyrickým přednesem. „Skladby hrají s velkým nasazením, smyslem pro detail a s výrazem, který je podáván s neochvějnou jistotou.“ (MusicWeb International, The Gurdian)

Soubor byl založen houslistou Radimem Krestou v roce 2007 původně ve složení klavírního tria pod názvem „Taras Piano Trio“. V tomto obsazení dosáhl soubor řady ocenění na mezinárodních soutěžích. Od roku 2012 hrál soubor pod názvem „Ensemble Taras“ v obsazení klavírního kvarteta. V roce 2013 získal dvě vítězství na mezinárodních soutěžích – první cenu na Concorso Salieri-Zinetti ve Veroně a první cenu na jedné z nejprestižnějších soutěží  „ACM Premio Trio di Trieste“. Klavírní kvarteto Josefa Suka se stává též nositelem prestižní „Ceny Českého spolku pro komorní hudbu“ za rok 2014. Díky těmto úspěchům získal ansámbl možnost koncertovat na významných světových pódiích a natočit své debutové CD a DVD pro „Limen music and arts – Milan“ s hudbou G. Faurého (Klavírní kvartet op. 15) a J. Brahmse (Klavírní kvartet op. 60) a CD pro „Azzura Music“ s hudbou
G. Mahlera a J. Brahmse (Klavírní kvartet op. 25).

Pod názvem „Klavírní kvarteto Josefa Suka“ vystupuje soubor od roku 2014. V roce 2017 vyšlo souboru nejnovější kvartetní CD u vydavatelství Supraphon s hudbou Josefa Suka a Antonína Dvořáka, které se setkalo s velmi pozitivními ohlasy kritiků doma i v zahraničí (například v prestižním britském listu „The Guardian“, „Gramophone“ nebo „MusicWeb international“).

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top