Detail info
Close

W. A. Mozart: REQUIEM

W. A. Mozart: REQUIEM

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

W. A. Mozart: REQUIEM
Noema Erba soprán
Šárka Hrbáčková
alt
Raman Hasymau
tenor
Jurij Kruglov
bas

Bohemian Symphony Orchestra Prague
Bohemian Choir Prague
Dirigent Martin Šanda

Bohemian Symphony Orchestra Prague uvádí v kostele U Salvátora v Praze jedno z velkolepých děl Wolfganga Amadea Mozarta - Requiem d moll.
Jako sólisté se představí světově známá sopranistka Noema Erba, altistka Šárka Hrbáčková, tenorista Raman Hasymau a bas Jurij Kruglov. Bohemian Symphony Orchestra Prague a Bohemian Choir Prague povede šéfdirigent orchestru Martin Šanda.

Wolfgang Amadeus Mozart: Requiem d moll
Mozart začal skládat Requiem na základě velkorysé zakázky od anonymního zadavatele. Byl však uprostřed práce přemožen infekční nemocí a zemřel 5. prosince 1791. Poslední části dokomponoval Mozartův žák Franz Xaver Süssmayr.
"Mozartovo Requiem, tedy zádušní mše, je jedno z jeho nejznámějších děl plné emocí," uvedl Martin Šanda.
Právě hudba Requiem provází vrcholné scény životopisného filmu Amadeus režiséra Miloše Formana, který obdržel osm Oscarů, 13 nominací na Oscara a dalších 32 ocenění včetně čtyř Zlatých globů.

Bohemian Symphony Orchestra Prague
si od svého založení připsal na konto již nespočet úspěchů, například několik evropských turné s rockovými legendami a leadery kapel Deep Purple, Nazareth, Europe, Alice Cooper, Toto, Survivor, Foreigner, Journey, Bonnie Tyler, Uriah Heep a dalšími. Pochlubit se může také spoluprací na projektech se švédskou kapelou Sabaton, britskou kapelou Kosheen, 2Cellos, slavným španělským operním pěvcem José Carrerasem nebo vokální skupinou The Tenors. Seznam hvězdných jmen, která měla s pražským orchestrem co do činění, je skutečně obsáhlý. Za zmínku stojí například také houslistka Vanessa Mae, zpěvačka Sarah Brightman či trojnásobný držitel Grammy Michael Bublé.
Orchestr má za sebou rovněž řadu klasických koncertů po celé Evropě, vycestoval ale také na turné po Japonsku a Číně. Na české scéně uvádí BSOP mimo jiné řadu abonentních koncertů v Obecním domě v Praze.

Vstupenky v distribuci na prodejních místech Ticketportal a nebo je můžete zakoupit online přímo na ticketportal.cz a ihned vytisknout - HOMEtickets!!
Další info:
slevy NE / bezbariérový přístup ANO (Parter) / zvláštní sekce pro vozíčkáře a držitele průkazu NE

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture W. A. Mozart: REQUIEM
picture W. A. Mozart: REQUIEM
picture W. A. Mozart: REQUIEM
picture W. A. Mozart: REQUIEM
picture W. A. Mozart: REQUIEM
picture W. A. Mozart: REQUIEM
Top