Detail info
Close

19. MIROTICKÉ SETKÁNÍ LOUTEK A HUDBY

19. MIROTICKÉ SETKÁNÍ LOUTEK A HUDBY

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Pohádkový ostrov“ zvedne v srpnu kotvy!

Divadelně-hudební festival „19. Mirotické setkání loutek a hudby“ letos zažije velkou změnu. Pohádkový ostrov zvedne v srpnu pomyslné kotvy a popluje na náhradní místo. Tento náročný přesun proběhne z důvodu plánovaných stavebních prací v areálu Dolejšího mlýna. Město Mirotice nám hodilo záchranné lano a poskytlo nám svůj kulturní přístav.

19. a 20. srpna 2022 budeme kotvit v parku u mirotické sokolovny. Zde postavíme divadelní šapitó, velké pódium, dvě občerstvovací paluby a bude tak dostatek míst a stanů pro diváky. V případě nepřízně počasí využijeme zázemí prvorepublikové sokolovny. Fanoušky našeho festivalu chceme mile překvapit, tak aby se všichni cítili jako na ostrově u Dolejšího mlýna, který již osmnáct let budujeme a na který se zase za rok vrátíme.

Změnili jsme místo, ale filosofii „Setkání“ měnit nebudeme. Přejeme si i nadále propojovat hravý dětský svět se světem dospěláků. Vymýšlíme pestrou dramaturgii, aby zaujala všechny generace. Těšit se můžete na divadlo, loutky, hudbu, nový cirkus, balet s výrazovým tancem, Stand Up, výstavy, umělecké dílny a další zážitkový doprovodný program. Zavzpomínáme na staré časy a oživíme alespoň na chvilku „Kino v sokolovně“. Další programovou novinkou by měl být „průvod v pruhovaných tričkách“. Autor myšlenky, herec a moderátor Radek D. Pokorný ztvární legendárního loutkáře Matěje Kopeckého a povede celý průvod k Památníku Mikoláše Alše a Matěje Kopeckého. Na tomto místě vzpomeneme na nejvýznamnější kulturní osobnosti Mirotic a připomeneme výročí 170 let od narození národního malíře Mikoláše Alše. Také zde zazní nová píseň Mirotického setkání „Hymna loutek“. V hlavním programu chceme i nadále poskytovat prostor hercům a muzikantům s hendikepem. Výsledky teatroterapie předvedou herci s mentálním postižením z Divadla Klauniky Brno. Léčebnou metodou muzikoterapie prošli muzikanti skupiny Živelná pohroma, kteří vystoupí na hlavním pódiu. Dále jednáme s jedinečnou hudební formací The Tap Tap. Snažíme se najít partnera, který by nám finančně pomohl uskutečnit koncert této unikátní kapely. Od Lipna opět připluje oblíbený catering Pajdora a příznivci alternativních pochutin se mohou těšit na palubu Paczamama.

Děkujeme všem ochotným partnerům, mecenášům, dobrovolníkům a kamarádům za podporu a důvěru. Jen díky velké podpoře zvenčí můžeme pokračovat v tradici a vytvořit festival, který bude bavit malé i velké.

Devatenáctý díl pohádkového Setkání prožijte letos nově v parku u sokolovny 19. a 20. srpna! Přijeďte se pobavit a podpořit živou kulturu. Těšíme se na VŠECHNY fanoušky dobré nálady!

www.mirotickesetkani.czhttp://www.facebook.com/ladislav.tomes.3

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Galerie

picture 19. MIROTICKÉ SETKÁNÍ LOUTEK A HUDBY
picture 19. MIROTICKÉ SETKÁNÍ LOUTEK A HUDBY
Top