Detail info
Close

RUSALKA, ND moravskoslezské

NÁRODNÍ DIVADLO MORAVSKOSLEZSKÉ
RUSALKA, ND moravskoslezské

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

Divadlo Antonína Dvořáka
Smetanovo náměstí 3104/8A, Ostrava - Moravská Ostrava

ANTONÍN DVOŘÁK
Hudební nastudování Jakub Klecker
Dirigent Jakub Klecker, Adam Sedlický
Režie Radovan Lipus
Scéna David Bazika
Kostýmy Ha Thanh Špetlíková
Pohybová spolupráce Jana Hanušová
Sbormistr Jurij Galatenko
Dramaturgie Eva Mikulášková

Lyrická pohádka o třech dějstvích z roku 1901

Celosvětově nejznámější česká opera je vrcholným dílem skladatele Antonína Dvořáka, okouzlujícím obecenstvo již od své světové premiéry v roce 1901. K dispozici měl skladatel vynikající básnické libreto Jaroslava Kvapila inspirované Andersenovou Malou mořskou vílou i baladami Karla Jaromíra Erbena, jsou zde patrné také vlivy symbolismu a dekadence období konce 19. století.
Opera vypráví pohádkový příběh vodní víly Rusalky, jež opouští bezpečí svého jezerního domova a pro lásku k Princi se stává člověkem. Citově nestálým Princem je pro jeho chvilkové okouzlení jinou ženou v den své svatby zrazena a lidským světem zavržena. Zrazená Rusalka se nemůže vrátit zpět, stává se smrtícím živlem - bludičkou - a v jejím náručí nachází smrt i Princ.
Ve Dvořákově hudebním zpracování se dostalo závěru opery, kdy zoufalý Princ umírá v náručí Rusalky-bludičky, silné dechberoucí katarze - odpuštění Rusalky umírajícímu Princi. Skladatel tak vytvořil jeden z nejsilnějších, silným citem a neuchopitelnou očistnou krásou naplněných hudebních závěrů české i světové operní tvorby.
V českém originále s českými a anglickými titulky.
Premiéry 17. a 19. října 2019, Divadlo Antonína Dvořáka

Vstupenky v distribuci na prodejních místech Ticketportal a nebo je můžete
zakoupit on-line přímo na ticketportal.cz a ihned vytisknout - HOMEtickets!!

NÁRODNÍ DIVADLO MORAVSKOSLEZSKÉ
PROGRAM NA TICKETPORTAL.CZ

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Změny a upozornění

JAK POSTUPOVAT V PŘÍPADĚ ZRUŠENÝCH NEBO PŘESUNUTÝCH AKCÍ V SOUVISLOSTI S COVID-19

Parlament České republiky přijal v květnu 2020 zákon č. 247/2020 Sb. (v říjnu 2020 novelizován zákonem č. 448/2020 Sb.), o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru označovaného jako SARS CoV-2 na oblast kulturních akcí. Tento zákon upravuje vztah organizátorů akcí a jejich zákazníků tak, aby zákazníci nepřišli o své peníze a pořadatelé získali prostor pro vyřešení mimořádné situace, kterou nemohli předvídat a nemohli se na ni připravit.

Společnost Ticketportal se jako prodejce vstupenek řídí pokyny pořadatelů, kteří postupují dle tohoto zákona. Informaci o tom, v jakém stavu je akce, na kterou máte zakoupené vstupenky, najdete v tomto seznamu akcí. Hledejte podle data konání akce, které máte na vstupence. Pokud stav své akce již znáte, najděte si zde, jak máte v daném případě postupovat.

 

POKUD SE NA VAŠI AKCI VZTAHUJE VÝMĚNA PŮVODNÍCH VSTUPENEK NA POUKAZY, V TOMTO NÁVODU NALEZNETE POSTUP, JAK TUTO VÝMĚNU PROVÉST.

 


Doporučené

Top