Detail info
Close

KANTÁTA

KANTÁTA

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

KANTÁTA

Z důvodu nařízení Bezpečnostní rady státu, která zakázala od 10.3.2020 veškeré sportovní, kulturní a jiné hromadné akce nad 100 lidí, se akce přesouvá z 5.4.2020 na 29.9.2020
Vstupenky zůstávají v platnosti

Barocco sempre giovane
Gustáv Beláček – bas
Vilém Veverka – hoboj
Jiří Lábus, Vilma Cibulková, Vilém Udatný – recitace
Eva Lustigová – režie

Zdánlivě nesourodé spojení dvou velkých uměleckých děl. Kantátu Ich habe genug (Mám již všeho dost) pro sólový bas, hoboj a smyčce zkomponoval Johann Sebastian Bach roku 1727 na text neznámého autora. Odkazuje na vyprávění o zbožném starci z jeruzalémského chrámu, Simeonovi. Tématem je smrt jako vysvobození ze světa prostoupeného bídou a zoufalstvím. Epická báseň Arnošta Lustiga „Kantáta“ je obžalobou nejhrůznějšího zločinu v historii lidstva, Šoa. Navzdory tomu ani jedna z těchto kompozicí nekončí beznadějí: „Říkají nám naši mudrcové, že sice není možno neplakat, že ale věčný pláč nás samotné by zničil, až bychom byli jako ti, nad nimiž pláčeme… Budoucnost je jinde, neboť vzpomínka je jenom polovina bytí“. (Arnošt Lustig)

Na programu: 
J. S. Bach – Preludium d moll pro sólové violoncello
A. Lustig – epická báseň „Kantáta – tanec šílených“
J. S. Bach – Kantáta „Ich habe genug“ BWV 82
Synagoga v Heřmanově Městci
Vstupné: 390 Kč

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Změny a upozornění

JAK POSTUPOVAT V PŘÍPADĚ ZRUŠENÝCH NEBO PŘESUNUTÝCH AKCÍ V SOUVISLOSTI S COVID-19

Parlament České republiky přijal v květnu 2020 zákon č. 247/2020 Sb. (v říjnu 2020 novelizován zákonem č. 448/2020 Sb.), o některých opatřeních ke zmírnění dopadů epidemie koronaviru označovaného jako SARS CoV-2 na oblast kulturních akcí. Tento zákon upravuje vztah organizátorů akcí a jejich zákazníků tak, aby zákazníci nepřišli o své peníze a pořadatelé získali prostor pro vyřešení mimořádné situace, kterou nemohli předvídat a nemohli se na ni připravit.

Společnost Ticketportal se jako prodejce vstupenek řídí pokyny pořadatelů, kteří postupují dle tohoto zákona. Informaci o tom, v jakém stavu je akce, na kterou máte zakoupené vstupenky, najdete v tomto seznamu akcí. Hledejte podle data konání akce, které máte na vstupence. Pokud stav své akce již znáte, najděte si zde, jak máte v daném případě postupovat.

 

POKUD SE NA VAŠI AKCI VZTAHUJE VÝMĚNA PŮVODNÍCH VSTUPENEK NA POUKAZY, V TOMTO NÁVODU NALEZNETE POSTUP, JAK TUTO VÝMĚNU PROVÉST.

 


Top