Detail info
Close

The Steepwater Band (USA)

The Steepwater Band (USA)

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

The Steepwater Band přenáší rockovou tradici 60. a 70. let do 21. století a dodává jí současnou svěžest. Kapela je věrná svým kořenům – americkému blues, které ve vlastních skladbách umně „překládá“ do jazyka moderny.

Kapela byla založena v Chicagu v roce 1998 jako trio. Pojmenována po nákladní lodi, kterou viděl zpěvák a kytarista Jeff Massey v přístavu na jezeře Michigan.

Stylově je lze popsat jako přikývnutí britskému blues přes filtr současného rocku. Přestože Jeff Massey, Tod Bowers a Joe Winters začínali jako vcelku ortodoxní bluesové trio zaměřené na interpretaci bluesových standardů, v průběhu let neodolali vlivům psychedelie, ameriky, jazzu a rocku. Postupem času se přetransformovali do kvarteta (k dalším třem se v roce 2012 připojil kytarista Eric Saylors). V současné době tvoří repertoár kapely především původní tvorba.

V roce 2000 poprvé vystoupili na Chicago Blues Festivalu. O rok později vydali své první plnohodnotné album s názvem „Brother to the Snake“. V současné době mají na kontě přes tucet audio a video vydání a právě propagují své šesté studiové album „Shake Your Faith“. Jejich písně byly použity v mnoha televizních pořadech a filmech.

Koncertují po celých Státech a Evropě a sdílejí scény, mimo jiné, s Gov't Mule a Lynyrd Skynyrd.

Jeff Massey - kytara a zpěv
Eric Saylors - kytara
Joe Bishop - baskytara
Joe Winters - bicí

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top