Detail info
Close

Třicet devět stupňů

Dejvické divadlo
Třicet devět stupňů

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

John Buchan a Alfred Hitchcock
39 STUPŇŮ
S laskavým svolením Edwarda Snapea a Fiery Angel Limited
Adaptace: Patrick Barlow
Původní námět: Simon Corble a Nobby Dimon
Komedie na motivy klasického špionážního filmu Alfreda Hitchcocka z roku 1935

Hrají: Jaroslav Plesl, Simona Babčáková / Tatiana Vilhelmová, Václav Neužil, David Novotný Překlad: Pavel Dominik, scéna: Martin Chocholoušek, kostýmy: Martin Chocholoušek a Vladimíra Fomínová, hudební spolupráce: Matěj Kroupa, dramaturgie: Eva Suková
Režie: David Ondříček

Partnerem inscenace je Metrostav a.s.

Poprvé byla hra uvedena v červnu roku 2005 v divadle West Yorkshire Playhouse (režie: Fiona Buffini) , v srpnu 2006 měla premiéru v Tricycle Theatre v Kilburnu. Tato inscenace byla převedena 14. září 2006 do Criterion Theatre v londýnském West Endu, kde se nepřetržitě hraje dodnes.
Tato produkce je povolena společností Carlton Film Distributors Ltd.

Předlohou pro napsání této britské komedie se stal stejnojmenný, dnes už klasický film Alfreda Hitchcocka z roku 1935.

Režisér David Ondříček, pro něhož je tato inscenace zároveň první divadelní režií, vychází nejen z divadelního textu, který jeho autor napsal pro čtyři postavy, ale také se inspiruje Hitchcockovým filmovým zpracováním původního špionážního románu Johna Buchana z roku 1915.

Hlavní hrdina Richard Hannay se podivnou shodou okolností dostane do nezáviděníhodné situace. V jeho bytě je zavražděna neznámá agentka a on se stane hlavním podezřelým. Začíná hon na zločince, během něhož se Hannay snaží nejen uprchnout, ale především nalézt a usvědčit pravé viníky.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Doporučené

Top