Detail info
Close

ASONANCE

ASONANCE

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

ASONANCE 
Skupina Asonance patří k nejstarším skupinám působícím na české folkové scéně. Byla založena na podzim roku 1976 na pražském gymnáziu Jana Nerudy, kdy jádro skupiny vytvořili tehdejší studenti Jan a Pavel Lašťovičkovi, Milan Štěrba a František Korecký, záhy se připojila též Denisa Vondráčková. Prvně jmenovaný působí ve skupině dodnes jako její vedoucí. Zaměření skupiny ovlivnily v počátcích zejména folkové písně Joan Baez, které zavedly kapelníka Honzu Lašťovičku až ke studiu amerických a britských balad, a zejména jejich původu v lidové tvorbě britských ostrovů.

Od počátku 80. let 20. století se skupina na tuto tvorbu pozvolna specializuje, a brzy patří k uznávaným (a v té době i v Čechách k jediným) interpretům zejména irských a skotských balad, tanců a instrumentálních skladeb jako jsou reel, jig nebo hornpipe. 

 

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top