Detail info
Close

SPIRITÁL KVINTET

SPIRITÁL KVINTET

Místo:

Vstupenky

Informace o akci

SPIRITUÁL KVINTET  
Spirituál kvintet je jedna z prvních českých folkových skupin. Během své existence skupina vystoupila na pódiu spolu s americkým folkovým zpěvákem Pete Seegerem. Dne 17. listopad 1990 hrála při setkání prezidentů Václava Havla s G. H. W. Bushem na Václavském náměstí. Oba prezidenti vystoupili k nim na pódium a zpívali se skupinou. Hrála také pro prezidenta Billa Clintona a první dámy mnoha států při jejich návštěvách v Česku. 

Od září 2009 hrál Spirituál kvintet neuvěřitelnou PADESÁTOU SEZONU!

Myslíme, že je to číslo, kterého jsme dosáhli jako první kapela svého druhu u nás a jistě ani jinde to podobnými výročími nehýří. Samozřejmě si považujeme toho, že – řečeno s obrozenci – nás „velebné kmety“ osobně (nebo u mladších členů služebně) pořád hraní a zpívání baví, živí naše rodiny a umožňuje nám setkávání s vámi, našimi posluchači.

Víme, že hrát padesát pět let samo o sobě není žádná velká zásluha a také se opravdu snažíme, abychom nežili z podstaty a donekonečna neomílali písničky, které se líbily kdysi. Někdy musíme dokonce zklamat ty z vás, kteří naše staré písně žádáte. Nezlobte se, my ale opravdu chceme pro sebe i vás vyhledávat a tvořit další, nové a jak věříme stejně pěkné písničky, jako byly ty, které si můžete dokolečka poslouchat z našich starých nahrávek. I v současné sestavě chce být každý sám za sebe, předvádět to, čím on obohatil naše možnosti a tak nikoho nenutíme, aby zpíval písničky, které proslavili Nedvědi, Karel Zich, Olda Ortinský či ještě sestava prvních průkopníků s Odettkou či Hadrabkou a Thorovským.

Ticketportal garantuje pravost vstupenek
Na stránkách společnosti Ticketportal si vždy zakoupíte originální vstupenky.
Ticketportal nemůže zaručit pravost vstupenek zakoupených na přeprodejních portálech. Ticketportal s těmito společnostmi nemá nic společného a tento způsob přeprodávání vstupenek nepodporuje.

Top